Wij Putten stelt vragen over investering SDC

31 december 2011 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Klopt het dat de gemeente Putten een bedrag van 5,5 miljoen euro heeft gereserveerd voor een nieuw clubgebouw voor SDC? Die vraag heeft raadslid Wilma van Voorst-Ruiter van Wij Putten voorgelegd aan het college.

Aanleiding is een paginagroot artikel in De Stentor naar aanleiding van het zestigjarig bestaan van SDC in 2012, waarin SDC-voorzitter Albert de Bruin vertelt dat de gemeente Putten in de begroting van 2013 een bedrag van 1,5 tot 5,5 miljoen euro heeft gereserveerd. ,,Wij Putten draagt SDC een warm hart toe, maar een investering van deze omvang is een beetje veel van het goede'', stelt het raadslid. ,,Als de gemeente het geld niet op de plank heeft en er ook geen bezuinigingen tegenover staan, dan zou hier een verhoging van de OZB van 5 procent voor nodig zijn."

In mei heeft Wij Putten nog een werkbezoek afgelegd bij SDC. Daarbij is ook de verouderde toestand van met name de kleedruimtes aan de orde geweest. ,,Wij Putten heeft er alle begrip voor dat SDC verbetering in de accommodatie wil aanbrengen. Maar in deze tijd van crisis heeft de gemeente maar weinig ruimte voor nieuwe investeringen. Iedereen moet de broekriem aanhalen en we kunnen dit niet zomaar op de Puttense samenleving afwentelen'', zegt Van Voorst-Ruiter.

Beantwoording van de vragen wordt verwacht op de eerstkomende raadsvergadering, op donderdag 12 januari. Overigens gaat de partij er vooralsnog vanuit dat er sprake is van een misverstand.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie