Tandtechnisch laboratorium I.Q. Dental

13 juni 2012 om 00:00 Ondernemend

Op 17-jarige leeftijd begon Jan van Steinvoren zijn tandtechnische loopbaan, via een beroepskeuzetest en een leerbedrijf in Harderwijk. Na zijn opleiding tot tandtechnieker heeft hij bij verschillende bedrijven gewerkt en de nodige ervaring opgedaan. Zo’n 25 jaar geleden besloot hij voor zichzelf verder te gaan en kwam daardoor in Putten terecht. Inmiddels werkt hij al meer dan 40 jaar in de tandtechniek.

PUTTEN - Een goed, functioneel en mooi gebit is erg belangrijk voor het welzijn van de mens. Al 25 jaar werkt I.Q. Dental samen met en voor tandartsen uit Putten en omgeving door het leveren van alle denkbare tandtechnische producten.

door Maureen van Goethem

I.Q. Dental is allround bedrijf op het gebied van tandtechniek. Jan: ,,De producten die wij leveren zijn onder andere protheses op implantaten (ofwel klikgebit), volledige en gedeeltelijke protheses, bleeklepels (voor het bleken van tanden), splinten, gebitsbeschermers, kroon- en brugwerk, framewerk, beugels. alles wordt in eigen huis vervaardigd. In principe leveren wij niet rechtstreeks aan de particulier, maar uitsluitend aan tandartsen. In de verschillende fases van het maken van een prothese wordt het door de klant gepast. Dit vindt plaats bij de tandarts.”

Reparaties

,,Klanten kunnen altijd bij ons terecht wanneer ze hun prothese kapot is, of een ander probleem hebben,’’ zegt echtgenote Bea. ,, Wanneer er een reparatie noodzakelijk is, loopt alles in principe via de tandarts. Normaliter haal ik de protheses bij de tandartsen op en breng ik ze ook weer terug. Reparaties gaan altijd voor, want het tijdelijk missen van een prothese ten gevolge van een reparatie is voor veel patiënten een vervelende situatie. Wij proberen dan ook om die periode zo kort mogelijk te houden. Dat betekent dat werkstukken die ‘s ochtends worden opgehaald, ‘s middags retour worden gebracht (met uitzondering van grote uitbreidingen en gecompliceerde reparaties, dan zijn levertijden in overleg).’’

Visitekaartje

Het gebit heeft een dubbele functie. Aan de ene kant zijn sterke tanden noodzakelijk om goed te kunnen kauwen, aan de andere kant zijn mooie tanden een soort visitekaartje, een goed gebit maakt een verzorgde indruk. In samenwerking met de tandarts kan I.Q. Dental dit mogelijk maken.

u I.Q. Dental. Engweg 8a, Putten. Tel.: 0341-353749

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie