Twee dagen truck en tractor pulling op strand Nulde

4 juli 2012 om 00:00 Nieuws

NULDE/PUTTEN - Op vrijdag 13 juli en zaterdag 14 juli 2012 zal voor de twaalfde keer de Total Agri Beach Pull plaatsvinden op het Puttense evenemententerrein Strand Nulde gelegen direct naast de A28 (afrit 10). Opnieuw twee dagen truck en tractor pulling 'op het strand' en net als de voorgaande jaren is er rondom de pulling banen weer van alles te beleven op het evenemententerrein.

Met de voorwielen los van de baan

Vrijdagavond zal er vanaf 18.00 uur een complete Farm Stock wedstrijd verreden worden. De standaardtrekkers die dan op de baan komen zijn niet opgevoerd. Die komen als het ware zo van het land af. Er verschijnen deze avond ook veel lokale standaard deelnemers aan de start.

In de wedstrijdklasse sport- en supersport komen de opgevoerde trekkers aan de meet. Wild steigerend zullen die hun wedstrijden rijden. Wat ook bijzonder zal gaan worden, is het optreden van een aantal nieuwe klassen. In navolging van de standaard trucks zullen dit jaar de sport trucks en de promo sport tractoren 4.5 ton aan de start verschijnen. Wat betreft de sport trucks deze zijn al weer een stap verder opgevoerd volgens een speciaal reglement en zullen met de voorwielen zelfs los van de baan komen. Voor techneuten valt er ook op vrijdagavond veel te zien in het vrij toegankelijke rennerskwartier.

De echte krachtpatsers met hun vele pk's

Nog meer technisch vernuft is een dag later te zien. Om 15.00 uur wordt op zaterdag 14 juli met de Grand National wedstrijden begonnen en het eindigt tegen de klok van 23.00 uur. Dan zijn ook de supersport trucks aan bod geweest. De dikke rookpluimen en het torderen van de machines blijven indrukwekkend om te zien.

In de Grand National rijden de tractoren mee zoals u wellicht wel eens op RTL7 heeft gezien. De echte krachtpatsers met hun vele pk's en bijbehorende decibels. In de Nederlandse competitie rijden maar liefst vijf Europese kampioenen. Dat geeft wel aan op welk hoog niveau tractor pulling in Nederland staat. Nieuw deze dag is de 4.0 ton unlimited klasse waarin tractoren rijden met wel 9000 pk!

Voor de Euro Cup super stock klasse komen de deelnemers uit heel Europa naar Putten. Dat geldt overigens ook voor de Light Modified klasse. In deze klasse zal ook de Bandit uit Putten deelnemen. Maar ook thuisrijder The Riddle zal ervoor zorgen dat iedere bezoeker op het puntje van de tribune gaat zitten. Deze zelfgebouwde tractoren hebben meer dan 2.000 pk aan boord en zullen dit jaar de strijd aan gaan tegen wel 16 concurrenten die op het zelfde niveau zitten. Op pagina 3 staat het volledige programma.

We hebben naast tractor pulling ook dit jaar weer veel andere activiteiten gepland. Een programma dat veel belangstellenden naar het evenemententerrein van Strand Nulde trekt. We rekenen dit jaar op zo'n tienduizend toeschouwers, want ook na elf jaar zit er nog steeds groei in ons tractor pulling evenement.

Veel gratis kinderattracties

We hebben naast tractor pulling ook dit jaar weer veel andere activiteiten gepland. Een programma dat veel belangstellenden naar het evenemententerrein van Strand Nulde trekt. Niet alleen een boeiend pullingspektakel, maar ook weer een waar feest voor groot en klein. Beach Pull biedt ontspanning en vermaak voor het hele gezin. Terwijl de ouderen zich ongetwijfeld vergapen aan al de van dichtbij te bewonderen techniek is er voor de kinderen op zaterdag weer van alles te doen en beleven in het uitgebreide kinderdorp: Naast een mega tractor lucht- en springkussen, skelterbaan en draaimolen kan er ook worden deelgenomen aan de skelterrace met sleepwagen. De attracties in het kinderdorp zijn gratis. Een bezoek aan de tractor pulling wedstrijd in Putten staat al jaren te boek als een echt dagje uit.

Beach Pull tractor pulling

Locatie: evenemententerrein Strand Nulde, afslag 10 van de A28.

Vrijdag 13 juli, aanvang: 18.00 uur. Entree voor volwassenen: 12,50 euro, kinderen tot en met vijf jaar hebben vrij toegang, mits onder begeleiding van een volwassene, de toegangsprijs voor kinderen van 6 t/m 11 jaar is 5 euro. Er is op vrijdagavond geen kinderdorp.

Zaterdag 14 juli, aanvang 15.00 uur. De toegangsprijs voor volwassen is 22,50 euro. Kinderen tot en met vijf jaar hebben vrij toegang, mits onder begeleiding van een volwassene, de toegangsprijs voor kinderen van 6 t/m 11 jaar is 8 euro. Op zaterdag zal er weer een compleet kinderdorp ingericht zijn met diverse attracties voor kinderen.

Op www.beachpull.nl is alle informatie over dit evenement te vinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie