Rood Wit sterker dan Harskamp

1 oktober 2012 om 00:00 Sport

Doelpuntenmakers: Michel van de Kamp 1-0; Kevin van Hierden 2-0; Jeffrey Kleijer 3-0 en 4-0.

VEENHUIZERVELD - Een na de 5-1 nederlaag tegen Oene gewijzigd Rood Wit was veel te sterk voor Harskamp, dat zich tegen de fel op de bal zittende Roodwitters slechts één goede kans wist te creëren. Doordat Rood Wit verzuimde de wedstrijd al in een vroeg stadium te beslissen, mocht Harskamp lang hopen.

Door Ger Meijer

Harskamp begon nog wel goed en kreeg al in de tweede minuut de kans de score open te breken. Op een pass van Lars van Wikselaar kon Luc Riezebos volkomen vrij op doelman Nui van Hierden afgaan. Hij wachtte te lang waardoor de doelman, die de gepasseerde Johan Mulder verving, zich op de bal kon storten. Het zou voor Harskamp de enige uitgespeelde kans in de wedstrijd blijven. Trainer Karel Ouwerkerk, die ook Jeffrey Kleijer en Wilfred van den Brink op de bank liet beginnen, eiste van zijn team, dat er vroegtijdig druk werd gezet.

Openingstreffer

De eerste vlotte aanval van Rood Wit leverde meteen in de 6e minuut de openingstreffer op. Michel van de Kamp stuurde Kevin van Hierden weg en diens voorzet werd bij de tweede paal door Michel van de Kamp afgerond; 1-0. De doelpuntenmaker stond daarna tot driemaal toe aan de basis van uitgespeelde kansen voor Rood Wit. William Brink, Kevin van Hierden en Bart van Meerveld wisten er echter geen raad mee, zodat Harskamp halverwege de eerste helft blij mocht zijn, dat het maar tegen een 1-0 achterstand aankeek. Daarna kon Harskamp er wat vaker uitkomen, waarbij Andy Waaijenberg met zijn vrije trappen wel voor gevaar, maar niet voor kansen zorgde. Ook Rood Wit creëerde weinig. Alleen Atilla Alvàri was nog dichtbij een treffer.

Hoewel de wedstrijd na rust meer in evenwicht was, verhoogde Rood Wit al in de 49e minuut de voorsprong. Marcel van Nieuwenhuizen mocht doorgaan en vond met zijn voorzet bij de eerste paal de goed voor zijn tegenstander opduikende Kevin van Hierden, die de 2-0 achter keeper Quintus Busscher tikte. Ruim tien minuten voor tijd zette de voor Kevin van Hierden ingevallen Wilfred van den Brink de voor Michel van de Kamp in de ploeg gekomen Jeffrey Kleijer vrij voor Quintus Busscher, die de 3-0 liet noteren. Drie minuten later profiteerde Kleijer van een fout van de doelman en schoof de bal in het lege doel voor zijn tweede en Rood Wit’s vierde treffer.

‘Geen beleving’

,,Niet goed gewerkt, weinig agressie en totaal geen beleving’’, karakteriseerde trainer Jan Willem Pol het spel van zijn ploeg. ,,We hebben vandaag goed druk op de bal gezet en hadden na een kwartier al op 3-0 moeten staan’’, was Karel Ouwerkerk tevreden met zijn wijzigingen in de ploeg.

Doelman Nui van Hierden vangt de bal voordat Harskamp gevaarlijk kan worden. De Rood Wit-doelman verving de gepasseerde Johan Mulder.