Turkse lekkernijen in Putten

24 december 2012 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - De zaak is nog geen maand open, toch wisten al vele Puttenaren hun weg te vinden naar hét Kapsalon en Dönercentrum van het dorp: Side 2.

door Maranke Pater

Eigenaar Isa Bozkir opende al eerder een Turkse bakkerij en patisserie met dezelfde naam in Hilversum. ,,Side is een plaats in Turkije waar veel vakantiegangers goede herinneringen aan hebben. Het ligt aan zee en vlakbij de beroemde stad Antalya.'' Twee jaar geleden ontstond bij Bozkir het idee om ook in Putten een zaak te openen waar hij zijn versgebakken Turkse pizza's aan de man kon brengen. ,,Ik ben altijd op zoek naar plaatsen waar nog geen andere zaak zit waar versgebakken pizza's en andere Turkse lekkernijen worden verkocht.

Uiteraard mogen de broodjes Kapsalon niet ontbreken. ,,Het broodje Kapsalon is ooit bedacht in Rotterdam. Naast de plaatselijke Döner en kebabzaak zat een kapper. Deze kapper bestelde op een dag een broodje kebab met friet, tomaat, sla, sambal en een laag gesmolten kaas eroverheen. Iedere keer opnieuw vroeg hij hetzelfde gerecht. Andere klanten merkten dit op en langzaamaan groeide het uit tot een hit.'' In Side 2 worden naast versgebakken Turkse pizza's ook broodjes Döner verkocht. ,,Ik ben altijd voor kwaliteit gegaan, toen mijn ouders een supermarkt hadden, ging ik over de groente en het fruit. Hier snijd ik ook alles vers, de pizza's worden hier in een speciale machine gemaakt. Alles hier is vers bereid.''

Een echte specialiteit van Side 2 zijn de versgebakken Baklava. Baklava zijn zoete deegwaren die in de eigen bakkerij van Side 2 worden gemaakt. De lekkernijen zorgen voor een ware smaakexplosie. ,,We hebben zes verschillende soorten Baklava waar klanten uit kunnen kiezen. We wisselen het assortiment regelmatig af. Het wordt veel op feesten gegeten. De vulling is bij iedere Baklava anders. Zo hebben we speciale deegsoorten met pistachenoten of walnoten.''

Het wordt de klanten van Side 2 zo makkelijk mogelijk gemaakt. Wie 's morgens vroeg een pizza meeneemt, kan deze zelf in de avond afbakken in de eigen oven bijvoorbeeld. Bozkir hoopt binnen niet al te lange tijd een bezorgservice te starten. Side 2 houdt met regelmaat diverse acties, dus houdt de winkel in de gaten!

Side 2

Klaas Bosstraat 22

3882 AM  Putten

isabozkir@hotmail.com

0622937364

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie