TVP sluit 2012 weer af met consumptietoernooi

24 december 2012 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Traditioneel werd het jaar bij tafeltennisvereniging TVP weer afgesloten met het 7-consumptietoernooi voor de jeugd en 11-consumptietoernooi voor de senioren.

In dit zeer spannende en conditie vergende toernooi gaat het om het verzamelen van stempels. Iedere keer als een speler de 21 punten haalt kan hij/zij bij de stempelpost een stempel op zijn kaart krijgen, waarna er achter in de rij op de bank wordt plaats genomen. De voorste in de rij neemt de plaats achter de tafel over en gaat weer op weg naar de 21 punten.

Bij de jeugd gaat dit door tot één speler 7 stempels heeft vergaard. Deze is de winnaar en vervolgens krijgt eenieder het aantal consumptiebonnen wat ze op dat moment aan stempels op de kaart hebben.

Bij de jeugd was het Thijs van de Mheen, die het eerst 7 stempels haalde. Aangezien de penningmeester in een gulle bui was kregen alle andere deelnemers 6 stempels zodat een ieder ruim van consumptiebonnen werd voorzien.

Bij de senioren was de spanning groot. In deze vijftiende editie was het Eward Cozijnsen die het toernooi weer eens op zijn naam zette. De toernooispeler bij uitstek wist de laatste stempel met de linkerhand te veroveren, net voor een aantal anderen dat lukte. Door de regel dat het laatste punt met de andere hand gespeeld moet worden kan het soms lang duren voordat die laatste punt wordt binnengehaald. Hierdoor kwam Anton Klaassen net te kort ook al begon hij eerder aan zijn laatste 21 punten.

Ook Jan van Meerveld, Joop Meinders, Bram Hage, Bert Lussenburg, Rick de Graaf, Martien Jansen en Gert Faber eindigden met 10 stempels.

Na de kerstvakantie start TVP weer op maandag 7 januari met het ratingtoernooi.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie