'Onze prijs .... geef kinderen eten en onderwijs'

28 december 2012 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - 'Onze prijs .... geef kinderen eten en onderwijs'. ,,Onder dit motto voert de interkerkelijke werkgroep ,,Hart voor Israël'', vanaf 2010 tot heden een actie voor het Jaffa Instituut: een kans voor kansarme kinderen. Dit instituut bevindt zich in vele plaatsen b.v.inTel Aviv en Beth Shemesh. Zij doet dit door middel van het voeren van een groot aantal acties, zoals: een Workshop taarten decoreren, 2x een diner voor donoren in de Aker, Israël avonden met goede sprekers en zanggroepen, Veluws Dictee, oliebollen verkoop en de jaarlijks terugkerende Ossenmarkt. Nu werd er in 2012 een ballonnen wedstrijd georganiseerd voor de kinderen, je zou kunnen zeggen: kinderen voor kinderen. Door een ballon te kopen konden de kansarme kinderen in Israël via onze actie geholpen worden. Dit geldt de allerarmste kinderen in Israël. Ongeacht hun afkomst, Palestijnse, Jordaniërs, Joden, noem maar op, zonder meer de armste kinderen. Deze actie werd een groot succes, vele ballonnen gingen de lucht in, blauwe en witte, een fantastisch gezicht onder een stralende zon op weg voor een stralend doel!

Die ballonnen die het verste kwamen en de vinders de naamkaartjes van de afzenders op stuurden naar Putten kregen een prijs. Ongelooflijk hoeveel enthousiaste vinders dit kaartje terug stuurden. Afgelopen woensdag werden de eerste drie winnaars verrast met een cadeau. De prijzen werden uitgereikt in de vergaderruimte van Cervus aan de Midden-Engweg, hierbij waren aanwezig van de werkgroep de voorzitter Ceel de Vries, een zeer trouwe medewerker vanaf het uur Wim Bos sr. en Rikkert Ruitenbeek. De prijzen bestonden uit waardebonnen van Bart Smit.

De gelukkige winnaars waren: 1 Quinty van Hierden, 8 jaar en haar ballon werd gevonden in Gründau Gettenbach, 430 km vanaf Putten. 2 Myrthe Geuzel, 3,5 jaar haar ballon kwam in Schwelm terecht, 215 km. 3 Norah Hofland 5 jaar en haar ballon landde in Essen, 178 km van Putten.

In een uiterst gezellig en geanimeerde sfeer speelde dit zich af, reden genoeg voor de werkgroep om met dit werk door te gaan!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie