Puttenaar (31) overleden bij treinongeval Barneveld

28 december 2012 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD/PUTTEN - Bij het treinongeval in Barneveld van donderdagavond 27 december is een 31-jarige Puttenaar overleden toen hij een 92-jarige vrouw uit Barneveld uit de auto probeerde te halen. De Barneveldse raakte zwaargewond. De 92-jarige man kon op tijd uit de auto komen en raakte niet gewond (in tegenstelling tot de eerste berichtgeving waarin staat dat hij lichtgewond geraakt zou zijn). Van het ongeval waren veel mensen getuige.

Een aantal getuigen die het ongeval zagen gebeuren, zijn overgebracht naar het politiebureau in Barneveld waar hen slachtofferhulp is aangeboden. Van het ongeval waren echter meer mensen getuige. De politie wil graag met hen spreken en vraagt hen contact op te nemen via 0900-8844 of zich te melden op het politiebureau. De politie is specifiek op zoek naar de getuige die samen met een politieagente eerste hulp heeft verleend aan de 92-jarige vrouw.

Getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren en (nog) geen slachtofferhulp aangeboden hebben gekregen, maar hier wel behoefte aan hebben, kunnen telefonisch contact opnemen met Slachtofferhulp Nederland via 0900-0101.

Het ongeval gebeurde iets na zes uur. Een personenauto kwam door nog onduidelijke oorzaak dwars te staan op de spoorwegovergang aan de Stationsweg in Barneveld toen de spoorbomen werden gesloten in verband met een naderende trein. Hierdoor raakte het Barneveldse echtpaar (beide personen zijn 92) in de auto in paniek en viel de auto stil. Een derde persoon zag het gebeuren en probeerde te helpen. De Puttenaar probeerde de 92-jarige vrouw uit de auto te halen op het moment dat de trein aan kwam rijden en in botsing kwam met de auto. De bijrijdster en de helpende man werden gegrepen door de trein. De 31-jarige man overleed hierbij, de Barneveldse raakte zwaar gewond. De 92-jarige bestuurder van de auto kon net op tijd zelfstandig uit de auto komen en werd niet geraakt en is niet gewond. De Barneveldse is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie