Prima herstart Oliebollenmeerkamp

29 december 2012 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - De door SV Putten georganiseerde en door Rabo-Randmeren gefinancierde Oliebollenmeerkamp heeft na enkele jaren van afwezigheid een goede herstart gemaakt. Tussen de start van het hardlopen om half tien op de Groevenbeekse heide en het einde van het vrijzwemmen in sportcentrum Calluna, beleefden 29 deelnemers onder wie veel kinderen een sportieve dag. Onder de deelnemer veel leden van de organiserende vijfkampvereniging, aangevuld met kinderen uit Ermelo en de rest van Nederland, die aan het einde van de dag na het nuttigen van de nodige oliebollen naar huis gingen met een speciaal oliebollendiploma met daarop vermeld de resultaten van de drie sportdisciplines. SV Putten wilde tussen de kerstkalkoen en de oliebollen de mogelijkheid bieden om gezond te bewegen.

Ook was dit een uitgelezen mogelijkheid om de moderne vijfkamp bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.

Voor het hardlopen was op de Groevenbeekse heide een ronde van 1 kilometer uitgezet die afhankelijk van de leeftijd een, twee of drie keer afgelegd moest worden. Het schieten werd afgewerkt in de grote hal van sportcentrum Calluna. Met een luchtdrukpistool moest over een afstand van 10 meter met 10 of 20 kogeltjes een zo hoog mogelijke score worden bereikt. De ideale score van 200 punten werd het dichtst benaderd door de Puttense Anne Bavelaar, zij realiseerde een score van 192 punten. Het slotummer was 50, 100 of 200 meter zwemmen in een slag naar keuze, waarbij de SV Puttenvijfkampster Sannemarije de Lange met haar tijd van 43,06 seconde de beste tijd liet noteren.

Na deze promotie voor de moderne vijfkamp maakt SV Putten zich op voor de inlooptrainingen, die in de week van 7 t/m 11 januari 2013 worden gehouden en waarbij iedereen kennis kan maken met deze sporten. Meer info hierover op de site van SV Putten: www.svputten.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie