Salomo in Bijbel en Koran

30 december 2012 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Salomo in Bijbel en Koran: wijze koning en groot profeet. De naam Salomo staat synoniem met wijsheid. Dat blijkt niet alleen uit verhalen in Bijbel en Koran maar ook uit dagelijkse spreekwijzen zoals 'dat is een Salomo's oordeel'. 

In deze twee avonden staat de figuur Salomo centraal en wel vanuit een interreligieus perspectief. Wat zeggen Bijbel en Koran eigenlijk over deze figuur? En wat wordt er in de latere traditie over hem verteld? Waar liggen de overeenkomsten en waar de verschillen en wat zegt dat over de interpretaties en waardering van de figuur Salomo in Christendom en Islam?

Op de eerste avond gaan we in op de verhalen over het koningschap en de wijsheid van Koning Salomo. Op de tweede avond belichtten we één specifieke gebeurtenis uit Salomo's regeringsperiode. Een gebeurtenis die altijd tot de verbeelding heeft gesproken: de ontmoeting van Salomo met de geheimzinnige en al even legendarische koningin van Sheba. Wie was deze vrouw en wat was haar relatie met Salomo?

Martha Frederiks is bijzonder hoogleraar Missiologie: Wereldchristendom en Interreligieuze dialoog aan de universiteit van Utrecht.

Datum: maandag 14 en 21 januari 2013

Tijd: 20.00 - 22.00 uur

Plaats: Andreaskerk

Graag van tevoren opgeven bij:

Anja vd Zee

Telefoon: 0341-358446

E-mail: anjavanderzee@planet.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie