December in Vierhouten

30 december 2012 om 00:00 Nieuws

VIERHOUTEN - Vierhouten heeft ook dit jaar weer als vanouds de feestdagen gevierd. Dat begon op Kerstavond met een gezellig samenzijn tijdens de Kerstviering die werd georganiseerd door vrijwilligers van de Vereniging Dorpsgemeenschap Vierhouten. Bij de deur van het dorpshuis werden de bezoekers van de viering verwelkomd met liederen, gezongen door een afvaardiging van het Vierhouter Koor, en met een knapperend vuurtje. De dienst begon met het al zingend binnendragen van Kerstlichtjes door kinderen van de Kleutersoos. Hierna werden er Kerstliederen gezongen en begon de Kerstmusical.

door Wilco van den Top

De musical is ingestudeerd door diverse Vierhouter kinderen, die hier al weken mee bezig waren en nu dan eindelijk het stuk aan het grote publiek mochten laten zien. De musical ,,Super Kerst'' speelt zich af in een buurtsupermarkt, ,,Ruud's Super''. Manager Pinpas heeft een Kerstactie bedacht: kerstfiguren als verzamelobject. Door een technische fout ontbreekt echter één figuurtje, maar daar lijkt niemand zich echt druk om te maken. De verkoopcijfers stijgen en de manager rekent al op een forse kerstbonus. De meeste verzamelaars zijn tevreden, maar er is er 1 die ook het laatste figuurtje nog wil hebben, maar daar is slechts 1 exemplaar van, het showmodel. De grote baas van de supermarkt moet uiteindelijk zorgen voor een oplossing, waarin symbolisch de Kerstboodschap duidelijk wordt gemaakt.

Na afloop konden de spelers rekenen op een groot applaus en werd de Kerstviering afgesloten met samenzang en een collecte voor het goede doel. Het goede doel is een project in Zuid-Afrika, waar weeskinderen geholpen worden aan o.a. onderdak en kleding. Gerda Hooghordel vertelde verder over dit doel, dat haar sinds haar bezoek aan dit gebied, ,,Valley of the Thousand Hills'' na aan het hart gaat.

Op vrijdag 28 december werd er een gezellige Spelletjesavond georganiseerd door het dameselftal van de voetbalvereniging ,,Vierhouten '82''. De bezoekers konden zich daar vermaken met spelletjes, zoals blikwerpen, sjoelen, darten en nog enkele andere spelletjes. Hiermee waren mooie prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door de Vierhouter middenstand. De eerste prijs ging naar Diana Pluim, Wilco van den Top won de tweede prijs en Henk Berghuis nam de derde prijs mee naar huis.

Spijkerbroek hangen was ook in trek bij de bezoekers, hiermee kon een 5-daagse reis naar Beieren worden gewonnen. Jan Kroes was de gelukkige winnaar, hij wist 2 minuten en 12 seconden te blijven hangen.

Halverwege de avond werden de prijzen uitgereikt voor ,,Verlicht Vierhouten''. Het is al enige jaren de traditie om de huizen in het dorp sfeervol te verlichten. In het dorpscentrum zijn door vrijwilligers een Kerststal met Kerstboom ingericht en het dorp wordt verlevendigd met Kerstssterren.

De eerste prijs was voor het huis aan de Tongerenseweg 7, hier was veel aandacht voor details, er was veel versiering, maar dat vormde 1 mooi geheel. De tweede prijs ging naar Elspeterbosweg 4. De derde prijs was voor Eikenwal 3, waar vooral het boompje met Kerstballen mooi en smaakvol werd genoemd.

De straatprijs was voor de Waskolkweg, zij kregen een geldprijs van 50 euro te besteden aan een goed doel naar keuze.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie