Blessurevrij blijven sporten in 2013

31 december 2012 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Steeds meer Puttenaren trekken regelmatig de loopschoenen aan omdat dit de meest makkelijke manier van bewegen is, helaas krijgt 30 tot 70% last van blessure, dit zijn o.a. klachten van de liezen, knieën, scheenbenen, achillespezen, voeten en rugklachten, door overbelastingen. Train daarom verantwoord en zorg ervoor dat je een warming-up en een cooling-down uitvoert om het risico op blessures te verkleinen. Warming-up zorg ervoor dat de spier- en lichaamstemperatuur stijgt waardoor het mechanisme in het lichaam word aangezet waardoor je een betere coördinatie krijgt tijdens het lopen en daardoor de kans op blessures afneemt.

Cooling-down na het lopen zorgt ervoor dat het lichaam/spieren de kans krijgen om tot rust te komen (en afvalstoffen af te voeren) na de inspanning die geleverd is.

Ga je het komend jaar je richten op een bepaalde wedstrijd (bijvoorbeeld de Rusthoeveloop of de Putten POWER RUN), verdeel de trainingslast over een lange periode waardoor je geleidelijke groei door maakt. Goede loopschoenen zijn ook enorm belangrijk, want ze helpen om blessures te voorkomen.(Bij Sport-inn word je hierbij o.a. goed geholpen).

De meeste blessures ontstaan door een verkeerde manier van lopen of een te snelle belasting zonder dat het lichaam de tijd heeft gekregen zich aan te passen aan deze belasting.

SV Putten Triathlon geeft beginnende en gevorderde hardlopers deskundige begeleiding.

Op dinsdagavond 19:30 uur tot 20:30 uur en woensdagavond 20:00 uur tot 21:00 uur word er les gegeven bij K.V. de Meeuwen te Putten, waarbij op een verlicht veld getraind word.

Tijdens de training is er aandacht voor loopscholing, blessurepreventie en het opbouwen van een goede conditie. Zo voorkom je blessureleed en heb je veel loopplezier in 2013.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie