OMS wint derby van Pauwervoll

1 april 2018 om 19:02 Sport/sport Deel je nieuws

De heren van OMS trokken in de derby tegen het Ermelose Pauwervoll aan het langste eind.

In een spannende wedstrijd werd het 3-2 voor de Puttenaren, die hiermee revanche namen voor de nederlaag eerder dit seizoen in Ermelo. OMS kreeg de overwinning zeker niet cadeau, maar moest er keihard voor knokken.

OMS begon dramatisch aan deze wedstrijd. In een mum van tijd liepen de bezoekers in de eerste set uit naar 1-10. OMS kreeg maar geen vat op het Ermelose spel. Wat men ook probeerde, Pauwervoll had steeds een antwoord op de scoringspogingen van OMS. Weinig lukte bij de thuisploeg en het leek een afgang te worden toen er 8-20 op het scorebord stond. Toch bleef OMS proberen in zijn spel te komen en langzaam maar zeker lukte dit ook. De set werd wel verloren, maar de stand was met 20-25 nog draaglijk en gaf vertrouwen voor de rest van de wedstrijd.

Pauwervoll, dat meer lengte in de ploeg heeft dan OMS, blokkeerde en verdedigde uitstekend en de Puttenaren hadden de grootste moeite de Ermelose verdediging te passeren. Er moest meer risico genomen worden met service en aanval was de opdracht van coach Ton van der Wösten en dit pikte de ploeg op. Eltjo Meints, Nico Nieuwenweg, Arjen Luitjes en Ewout Pit sloegen nu wel de punten bij elkaar en OMS bracht via 25-20 de stand weer in evenwicht.

Ook de derde set gaf eenzelfde beeld. OMS  bleef druk zetten op de passers van Pauwervoll en mede door goed verdedigen van Dennis Smit, Bauke Meints  en Joop Dunsbergen nam OMS een 2-1 voorsprong door met 25-23 de derde set binnen te slepen. Toch bleek er een vijfde set nodig, want de Ermeloërs namen in het vierde bedrijf het initiatief en kwamen op een ruime voorsprong: 5-11 en 7-13. OMS wist  terug te knokken naar 14-15, waarna zich een hectisch slot afspeelde. Twee fouten in de verdediging van OMS brachten de bezoekers aan het eind langszij en op 25-25 wist Pauwervoll een vijfde set af te dwingen door twee maal te scoren:25-27.

Ook in de beslissende set leek de winst naar Ermelo te gaan, want OMS wisselde van speelveld op 5-8 en raakte echt in de problemen bij een 6-10 stand. Door een goede serviceserie keerde het tij net op tijd voor de Puttenaren. Het werd 11-11 en OMS walste in een keer door naar een 15-11 winst en daardoor was de winst met 3-2 een feit en blijft OMS op de vierde plaats staan.

A.s weekend gaat OMS naar Dieren om Rebelle 2 te ontmoeten.