Bittere pil voor Tritonheren  

3 april 2018 om 10:35 Sport/sport Deel je nieuws

De waterpoloërs van Triton hebben zichzelf in de wedstrijd tegen middenmoter De Grunte een slechte dienst bewezen. In het fysieke treffen in Hardenberg had Triton de kans op een overwinning maar was de ploeg vooral mentaal niet bij machte om de drie punten mee naar huis te nemen.

Triton startte voortvarend aan de wedstrijd. Geconcentreerd werd compact verdedigd waardoor de sterke midvoor van de tegenstander geen bruikbare bal kreeg. Aanvallend kreeg Triton kansen. Uit een afgeslagen manmeer was het Antoine Sanders welke de score opende. De daaropvolgende manmeer kon Triton niet uitspelen en werd er in een tegenaanval onvoldoende overgenomen waardoor De Grunte eenvoudig de stand gelijk kon trekken: 1-1.

In de tweede periode had Triton alle kans om verder uit te lopen. Door een zware overtreding kregen de Puttenaren een strafworp. Dit buitenkansje werd helaas gemist.
De Grunte maakte dankbaar gebruik en kon een 2-1 voorsprong nemen. Vlak daarna had De Grunte weer een zware overtreding (en strafworp) nodig om Triton aanvallend af te stoppen maar ook dit buitenkansje werd gemist. Toen daarna ook een manmeer situatie niet goed uitgespeeld werd  kwam De Grunte tegen de verhouding op 3-1 en knapte er wat in de hoofden van de Triton spelers. 

Met veel onderling gemopper werd de rust ingegaan en leek de ploeg het mentaal volledig kwijt. De Grunte kwam zelfs op een 4-1 voorsprong. Triton zette aan en werd zelfs een 3e strafworp gegeven. De wet van Murphy trad in, ook deze strafworp werd onvoldoende scherp ingeschoten waardoor een goed resultaat nu wel erg ver weg was. Maar het was gekgenoeg de opmaat naar doelpunten. Eerst kon Eelco Bakker doeltreffend zijn en vlak daarna was het Erik Westerbroek die Triton op 4-3 zette.

Alles leek nog mogelijk bij het ingaan van de laatste periode. Conditioneel leek de thuisploeg er door heen te zitten en kon Triton enkele malen gevaarlijk worden, zonder resultaat helaas. De Grunte maakte uit een van de spaarzame midvooracties de 5-3. Snel daarna werd eindelijk een manmeer situatiegoed uitgespeeld (doelpunt Geelco Koetsier) waardoor er nog steeds kans op punten was. Het bleek echter de laatste stuiptrekking. Zonder de volle overtuiging en dosis geluk kon Triton geen potten meer breken en werd er op een 5-4 nederlaag geeindigd.  

Met dit resultaat bewijst Triton zich een slechte dienst. Bij winst had men zich in de middenmoot genesteld, nu is men intussen afgezakt naar een 9e positie.


 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie