Schaapskooi in gebruik genomen

6 juni 2013 om 00:00 Ondernemend

PUTTEN - Op 31 mei zijn op landgoed Oldenaller de schaapskooi en het Oldernallerpad officieel in gebruik genomen. De oude schaapskooi is door Natuurmonumenten omgebouwd tot onbemand rust- en informatiepunt. Het Oldenallerpad is een klompenpad. Marc van de Tweel, directeur van Natuurmonumenten deed samen met Roelof Koekkoek, wethouder van de gemeente Putten, en Arjan Vriend, directeur van Landschapsbeheer Gelderland, de openingshandelingen.

Voor Marc van den Tweel was het bezoek aan het landgoed een soort thuiskomen met volop jeugdherinneringen. "Ik heb 30 jaar in Nijkerk gewoond en hier speelden wij altijd. Ik heb hier nog slootje gesprongen en hutten gebouwd." Nog steeds komt Marc van den Tweel graag op landgoed Oldenaller. "Dit is een prachtig gebied, waar natuur en landschap samensmelten. Het oorspronkelijke coulissenlandschap zie je hier nog helemaal terug. Ik ben blij dat deze schaapskooi, als rust- en informatiepunt, is veiliggesteld voor toekomstige generaties. Ik ben ook een grote fan van klompenpaden. In Leusden, waar ik momenteel woon, was ooit het eerste klompenpad en deze wandelpaden hebben bewezen een belangrijke functie te vervullen voor het buitengebied. Het Oldenallerpad is een waardevolle toevoeging voor Oldenaller. Want naast behoud en bescherming vind Natuurmonumenten ook recreatie belangrijk". Afsluitend onthulde Marc van den Tweel een prachtig, met 'woodcarving' uit een grote eik gemaakt, schaap op een bankje.

Ook wethouder Roelof Koekkoek was een blij man. Het Oldenallerpad is voor de gemeente Putten alweer het derde klompenpad en ook hij benadrukte het grote belang ervan voor het landelijke gebied. "In Putten met al zijn groen en cultuurhistorie is het goed toeven. Niet alleen voor de bewoners zelf. Het brengt ook veel toeristen hier naar toe. Elke euro die zij meebrengen wordt in Putten verzevenvoudigd. Voorzieningen als de vele supermarkten en het zwembad kunnen we mede dankzij deze toeristen in stand houden. Ik ben dan ook erg blij met dit initiatief van Natuurmonumenten en Landschapsbeheer Gelderland".

Het Oldenallerpad is uitgezet in opdracht van Natuurmonumenten maar maakt deel uit van het Gelderse Klompenpaden-netwerk. Arjan Vriend van Landschapsbeheer Gelderland benadrukte het belang voor de plaatselijke bewoners, die door zo'n klompenpad weer meer betrokken raken bij hun eigen omgeving. Hij bedankte alle pachters en grondeigenaren die aan het pad hebben bijgedragen en alle vrijwilligers die bij het uitzetten hebben geholpen en in de toekomst zullen helpen bij het onderhoud van het pad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie