Fietscross club Putten zoekt nieuwe leden

17 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

De baan is vorig jaar vernieuwd en de fietscross club zoekt sponsors. De club is teruggegaan van zestig naar dertig leden en een sportieve impuls is wel op zijn plaats. Het is spectaculair om te zien en alleen de startheuvel is van een hoogte om rillingen van te krijgen. De deelnemers zien er stoer uit en er wordt gereden met een snelheid, die je van dichtbij gezien moet hebben om het te geloven. Voorzitter van Meerveld legt uit in welke klasse er gereden wordt: ,,We beginnen met de leeftijdklasse der vijfjarigen, daarbij worden de meisjes van zes jaar ingedeeld. Dit omdat de spieropbouw van de jongen iets voorloopt op die van de meisjes. Omdat er te weinig meisjes zijn worden ze ingedeeld bij de jongens. Zo heeft elke leeftijd zijn eigen klasse tot en met de zeventien jarigen. De oudsten worden onder gebracht in de klasse achttien t/m 30 jaar. De grootste groep deelnemers zijn de elf, twaalf en dertien jarigen. In 2002 hebben we hier het Nederlands kampioenschap mogen organiseren. Jammer dat we dat volgend jaar niet kunnen doen, want dan bestaan we 25 jaar”, aldus een trotse voorzitter.

PUTTEN - Alweer een evenement in Putten dat zaterdag behoorlijk wat belangstelling trok. Fietscross club Putten organiseerde de laatste regionale wedstrijd van dit seizoen. Deelnemers uit Kampen, Apeldoorn, Doetinchem, Kootwijkerbroek. Nijkerk, Nunspeet en natuurlijk Putten bonden de sportieve strijd aan met elkaar.

door Maarten van der Meer

De negenjarige Ruby Huisman uit Putten, maar strijdend met de ploeg uit Nijkerk werd tweede bij de jongens 8/ meisjes 9 jarigen. Zij won alle drie de manches, maar werd in de finale tweede achter een jongen. Jongens 6 jaar: Nico van Bloemendaal 8e. Jongens 7 jaar: Tygo Leune 17e. Jongens 9 jaar: Max Vos 16e, Jari Kruithof 18e en Mark van Bloemendaal 19e. Jongens 10 jaar: Peter van Beek 10e. Jongens 11 jaar: Erwin Rozendaal 11e, Shandro Pul 14e en Danny Loosenoord 16e. Jongens 12 jaar: Paul van der Leij 2e. Jongens 13 jaar: Stefan Besselsen 7e. Jongens 15 jaar: Patrick van Meerveld 5e en cruisers t/m 30 jaar: Jaap Verhoef 2e.

Wil je kennis maken met deze sport, dan bestaat de mogelijkheid om in de herfstvakantie mee te doen aan de tienkamp. Die wordt gehouden op het hippisch centrum, het sportpark van korfbalclub de Meeuwen en bij de F.C.C. Putten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie