SDC tegen Apeldoorn gestaakt

7 november 2007 om 00:00 Nieuws

De opstelling van SDC was exact dezelfde als bij de uitwedstrijd tegen DVS’33, die succesvol werd gewonnen met 2-4. Overigens had Mark Bakker tijdens zijn invalbeurt een gebroken vinger opgelopen en was dus niet beschikbaar. Al na twee minuten kreeg SDC een dot van een kans, maar een prima voorzet van Anouk Roest werd door Albert van Nijhuis tegen de kruising gekopt. SDC had de opdracht gekregen om voorzichtig te beginnen, maar deze kans gaf vertrouwen en ze drukten Apeldoorn in de verdediging. Er ontspon zich een prima wedstrijd op het scherpst van de snede, waartegen scheidsrechter de Jager lang niet altijd goed optrad. Het kostte Martijn Duits een enkelblessure, waardoor hij het veld moest ruimen. Invaller David Marulanda begon gedreven maar er veranderde niets aan het spelbeeld. Apeldoorn kwam voor de rust tot slechts twee schoten, waarvan eentje gevaarlijk dicht langs de paal vloog. Na die levensgrote kans in de tweede minuut kwam SDC ook niet meer gevaarlijk door, maar ze hielden Apeldoorn wel onder druk. In de 38ste minuut speelde Lennard van de Brink Anouk Roest aan en zijn scherpe voorzet werd door Albert van Nijhuis keurig binnen getikt 1-0. Het publiek leefde op en dacht al aan een overwinning op concurrent Apeldoorn.

Scheidsrechter geblesseerd uitgevallen PUTTEN - Afgelopen zaterdag werd onder grote belangstelling de topper SDC tegen Apeldoorn gespeeld. Totdat scheidsrechter S de Jager zich verstapte en de strijd moest staken, had SDC het beste van het spel gehad. Dankzij een doelpunt van alweer Albert van Nijhuis had SDC op dat moment een 1-0 voorsprong.

door Maarten van der Meer

Na de rust wisselde de trainer van Apeldoorn en bracht een middenvelder voor een verdediger in. Toch waren de beste kansen voor SDC, maar bij twee scherpe voorzetten kwamen Roest en van Nijhuis letterlijk een teentje te kort. Toch onttrok Apeldoorn zich enigszins aan de druk van SDC en we zullen nooit weten hoe de tweede helft zich had voltrokken. Scheidsrechter de Jager verstapte zich en ondanks langdurige behandeling kon hij echt niet verder. Er werd naarstig gezocht naar een vervanger, maar het moest er natuurlijk wel een van eerste klasse niveau zijn. Die 33 minuten worden later uitgespeeld, maar de omstandigheden kunnen dan heel anders zijn. Die drie punten zijn nog niet binnen, maar de vooruitzichten zijn goed, helemaal nu komende zaterdag koploper SVZW op visite komt. Voetballiefhebbers kom kijken want er gebeuren mooie dingen bij SDC de laatste tijd. Het elftal begint te draaien en gaat meedoen om de bovenste plaatsen. Als deze gestaakte wedstrijd als gewonnen wordt gezien en SDC wint van SVZW dan staan ze bovenaan.