Geur & kleur in eetcultuur

7 november 2007 om 00:00 Nieuws

En zij die graag meer variatie in hun dagelijkse dis zouden brengen, komen op allerhande ideeën na een bezoek aan Kamsijah (Indisch voor schone bloem) Multicultifood, dat zaterdag zijn deuren opende.

PUTTEN - Keukenprinsen en -prinsessen die moeite hadden om alhier de meer zeldzame ingrediënten te vinden hoeven niet meer naar de grote stad.

door Lennie Dekker

Eigenaar Edin Edo Ibisbegovic (30) leerde in zijn geboorteland Servië zijn Nederlands-Indonesische vriendin kennen. Met zijn zwager runde hij reeds zo’n zeven jaar een kleine supermarkt.

Drieëneenhalf jaar geleden kwam hij naar Putten, volgde een opleiding boekhouden en werkte in de Hewlitt Packard fabriek alhier tot deze dichtging.

Nu opende ‘Edo’, zoals hij hier genoemd wordt, zijn zaak in allerhande kruiden, groente en fruit en vele andere artikelen van over de grenzen.

Er zijn Turkse broden, cassavewortels, chinese tayer (groente) en mango’s.

Diverse Boemboe kruiden uit Zuid-Amerika, die ook in de Aziatische keuken (onder andere voor bami en nasi) worden gebruikt. Maar ook Italiaanse pasta’s, een assortiment aan noten en buitenlandse drankjes zijn er te vinden. In het diepvriesvak liggen lemper loempia’s zij aan zij naast etenswaren uit andere windstreken.

Verse kouseband, laoswortel (te gebruiken als gember) en verschillende soorten pepers ontbreken evenmin. In de salatière prijken een aantal soorten olijven, al dan niet gevuld.

Baklava

De koeling bevat een fraaie selectie (smeer)kaas, vleeswaren en beleg, heel voordelig geprijsd.

Ook zoetigheid als baklava (zelfs een groene variant!) en Turks fruit zijn te verkrijgen, alsmede veel soorten rijst en couscouskruiden. ,,Tijdens de openingsweek zijn er aanbiedingen, wat precies is nog een verrassing”, aldus de nieuwbakken eigenaar, die in zijn eentje de zaak zal runnen.

De winkel is ruim en overzichtelijk opgezet.

Info

Kamsijah Multiculti food is te vinden aan de Kerkstraat 61, tel. 355514, www.kamsijah.nl., maandagen gesloten, dinsdag t/m donderdag geopend van 9.00 – 18.00 uur, vrijdag 9.00 -17.00 en 18.30 - 20.00 uur, zaterdag 9.00 -14.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie