Geen smoes meer voor kapot licht

7 november 2007 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Wethouder Kleijer heeft afgelopen vrijdag zijn technisch vernuft in de strijd gegooid bij de start van de fietsverlichtingsactie, waarbij Puttenaren het licht van hun fiets gratis konden laten repareren. Drie fietsenmakers hadden hun werkplaats ingericht onder twee partytenten op het Fontanusplein, twee deden mee vanuit hun eigen winkel.

Hoewel de fietsenmakers niet veel hebben staan duimendraaien, was het dit jaar aanzienlijk minder druk dan voorgaande jaren. Was het het matige weer? Of zijn er steeds minder oude barrels op de weg waarvan de verlichting er om de haverklap mee ophoudt? Jan Geurts van Geurts Tweewielers houdt het op een combinatie. ,,Fietsverlichting wordt wel beter. Je ziet meer dynamo’s in de naaf, ook bij kinderfietsen. En batterijverlichting is ook wat minder kwetsbaar.”

Gedachte achter de actie, die gefinancierd wordt door de gemeente Putten, is dat niemand na afgelopen vrijdag nog een smoes kan hebben om met defecte verlichting de duisternis in te gaan. En wie dat wel doet, heeft een grotere kans op problemen, want de politie heeft aangekondigd extra te gaan controleren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie