‘Minder snoeihout verbranden’

7 november 2007 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Het aantal ontheffingen voor het verbranden van snoeihout moet omlaag. Dat werd afgelopen donderdag duidelijk bij de vaststelling door de gemeenteraad van het Milieuprogramma 2008 - 2011. Jaarlijks worden er nu ongeveer vijftig verleend. Verder staat er in het plan dat de geluidsoverlast bij evenementen als Koninginnedag en het après skifeest omlaag moet.

Elly van Geest (PvdA/GroenLinks) vond het stuk overigens vaag en onduidelijk. In een motie constateerde ze dat het milieuprogramma geen heldere doelstellingen kent die ‘SMART’ (specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdig) zijn. Verder was ze van mening dat er rekening gehouden moest worden met initiatieven die voorbereid, voorgesteld en uitgevoerd worden op klimaatgebied. Tot slot wilde ze erin verwerkt zien dat de gemeente Putten een bijdrage wil leveren aan vermindering van CO2-uitstoot, dat leiden moet tot een beter klimaat. Haar verzoek aan het college was om in de commissie van februari 2008 de kaders vast te stellen en vóór mei 2008 een nieuw integraal milieubeleidsplan 2008 – 2011.

Wethouder Barend Siksma gaf aan geen kans te zien binnen dit tijdsbestek aan de wensen van PvdA/GroenLinks te voldoen en stelde daarom voor om het verzoek uit de motie mee te nemen naar het milieubeleidsplan 2009. Hierop trok PvdA/GroenLinks de motie in.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie