Bouw Puttensteyn feestelijk gestart

7 november 2007 om 00:00 Nieuws

Voor de circa zestig aanwezigen was een partytent opgezet, met daarin door de ouders van de twaalf toekomstige bewoners vervaardigde hapjes en drankjes.

Twaalf zonne- stralen leiden de bouw in PUTTEN – Door de toekomstige bewoners en hun ouders wordt er al lang reikhalzend naar uitgezien. Maar ze moeten nog ’n jaartje geduld hebben. Donderdag was er een feestelijke bijeenkomst op de plek waar het beschermd wonen project Puttensteyn gebouwd gaat worden, de Korenlaan.

door Lennie Dekker

Vergunningen

De bijeenkomst werd geopend door Monique Boeijen, directeur van de Woning stichting. Zij zwaaide de initiatiefnemers van Puttensteyn veel lof toe: “ze hebben zich niet van het kastje naar de muur laten sturen en bleven knokken, omdat ze er in geloofden. Hopelijk kunnen we hier volgend jaar liedjes zingen onder jullie kerstboom”. Ook de ambtenaren hebben de ambtelijke molen zo snel mogelijk laten draaien om de vergunningen erdoor te krijgen. “Ook de gemeente Putten heeft zijn nek uitgestoken”. Wethouder Nico Gerritsen overhandigde een keurig ingepakte bouwvergunning aan aannemer Timmer, “opdat het niet vuil zou worden”. Ook hij feliciteerde alle betrokkenen. “Wachten duurt altijd lang, maar gelukkig waren er geen bezwaren, dus de procedure kon vrij snel doorlopen worden.”

Namens het bestuur van Puttensteyn nam Froucke Kemper het woord. Zij roemde de homogeniteit van de groep ouders, die altijd als een vanzelfsprekendheid aanwezig waren bij alle vergaderingen en eendrachtig samenwerkten. Ze wenste de aannemer “een heldere geest en vlijtige handen.”

Sponsorplan

De ouders hebben zelf een sponsorplan opgezet en zijn nu doende een cursus te ontwikkelen om de jongeren voor te bereiden op het zelfstandig wonen. “In samenwerking met Jacqueline Mijnten, die hier een remedial teaching praktijk heeft, worden er onderwerpen besproken als de huisregels en wat te doen als er ruzie zou ontstaan. Dingen als het schoonhouden van het appartement komen nog niet aan de orde, dat heeft voor deze groep pas zin als het concreet zover is”.

Zonnestraaltjes

Kunstenaar Koos Nieuwenhuis ontwierp een zon met twaalf stralen in even zovele kleuren, met de nummers van de appartementen. Als eerste mocht Pascal zijn zonnestraal bevestigen, een van blijdschap stralende Linda volgde zijn voorbeeld. Nadat alle stralen op hun plaats waren gehangen, werd met een bouwmachine de zon tussen twee borden langs de Harderwijkerweg geplaatst. Als het huis na een jaar klaar is, zal de zon in het gebouw een plek krijgen. Wendy, Bianca zien ook erg uit naar het grote moment van verhuizen en nee, er tegenop zien doen ze niet. “Het zal allemaal prima gaan, we zijn er klaar voor”, verklaren ze met veel zelfvertrouwen. Dat de ouders er alles aan doen deze jongeren met een beperking goed voor te bereiden, staat zo vast als een huis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie