Cursus weerbaarheid bij Remise

21 november 2007 om 00:00 Nieuws

Om te beginnen is daar de aandacht voor met name mensen die in een moeilijke positie verkeren. Mensen die, soms al sinds hun jeugd, weinig kansen en/of de juiste zorg hebben gehad en die daardoor beschadigd zijn. ,,Vaak hebben zij weinig inzicht in hun huidige positie en zijn aldus sneller geneigd hun frustraties of andere emoties op een negatieve manier te uiten.

PUTTEN - Sinds een paar jaar geeft de Arnhemmer Peter Pas (51) cursussen in weerbaarheid en gevaarsbeheersing. Ook in Putten en omgeving gaan deze trainingen binnenkort van start. Op dit gebied worden in Nederland diverse cursussen aangeboden. Bureau Remise gaat van wat andere grondbeginselen uit en dit vertaalt zich uiteraard in de (kwaliteit van de) cursussen.

door Lennie Dekker

Dit roept bij anderen dan weer reacties op en het conflict is geboren”, aldus Pas.

Bureau Remise houdt zich intensief bezig met ‘kansarme’ doelgroepen. Dat blijkt onder andere uit projecten voor en met daklozen. Tevens richt men zich op jongeren en vrouwen, die hun levenskwaliteit willen vergroten. Het uitgangspunt is daarbij ten eerste dat er bewustwording moet ontstaan binnen het individu.

Dit traject gaat dus vooraf aan de eigenlijke weerbaarheidstraining. Want alvorens men weerbaar kan worden, moet er eerst inzicht zijn in het eigen gedrag.

De docenten bij Bureau Remise zijn er in gespecialiseerd met de cursist te ‘spiegelen’, men leert naar het eigen gedrag te kijken en zoveel mogelijk ook de bron hiervan te achterhalen. Wanneer het gedrag inzichtelijk is gemaakt, kan er ook gewerkt worden aan het bewust loslaten van ongewenst gedrag en het aanleren van nieuwe vaardigheden. De cursist leert zich te uiten op een manier die bij anderen geen agressie maar begrip oproept.

Een cursus bij Bureau Remise is vaak de aanzet tot persoonlijke groei. ,,Vaak horen wij later hoe een cursist is veranderd en zijn leven een positieve wending kon geven; negatief gedrag heeft kunnen loslaten. Dat is waar wij voor gaan en staan, dat is de kroon op ons werk.”

Voorts onderscheidt Bureau Remise zich door een project dat uniek is in Nederland: Ik en Werk’. Hierbij gaat het om reïntegratie in het arbeidsproces. Bureau Remise werkt samen met organisaties die zich met reïntegratie bezig houden. Op aanvraag worden referenties verstrekt.

Men kan het bedrijf bereiken via tel. 026-4429329 of 06-55882896, www.bureauremise.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie