Romee Pol negende van de wereld

21 november 2007 om 00:00 Nieuws

Elf jaar pas en dan al zulke prachtige resultaten, want in haar leeftijdscategorie behaalde zij ook nog eens het beste Nederlandse resultaat.

Alweer een elfjarig talent in Putten PUTTEN - Het was een onvergetelijke ontvangst voor Romee Pol, die in Quebec (Canada) twee negende plaatsen behaalde tijdens de wereldkampioenschappen trampoline. Niet alleen individueel,maar ook bij het synchroon bereikte zij samen met Steffie de Boer een prachtige negende plaats. Toen de bus de straat in reed was haar huis feestelijk versierd en veel klas- en clubgenootjes stonden haar met spandoek en al op te wachten.

door Maarten van der Meer

Romee was nog maar zes jaar toen zij met sporten kennis maakte en eigenlijk nog geen keuze kon maken. Haar ouders lieten haar paardrijden, op zwemles en op gym bij de Puttense vereniging Orion. Wel met dien verstande dat ze een keuze moest maken, want alle drie kon natuurlijk niet.

Het werd Orion en dan vooral de trampoline had haar voorkeur. Al gauw bleek dat ze hiervoor een uitzonderlijk talent had, waardoor zij van vereniging wisselde. Sparta Ermelo had uitstekende trainers en de besten van Nederland trainden daar.

Alice Linthuis is haar trainster en die doet dat samen met haar man die schoonspringer was bij het zwemmen. De techniek is hetzelfde en het feit dat zelfs meisjes uit Belgie bij deze vereniging komen trainen geeft aan dat Romee op de juiste plek zit.

Ze is nog een beetje dizzy van de lange reis (jetlag) en beduusd over haar succes en wat dat in Putten teweeg heeft gebracht. Om zich te plaatsen had Romee drie plaatsingswedstrijden afgewerkt en de eindscore opgeteld zorgde voor het resultaat waardoor zij op de WK mocht starten. Het rare is wel dat de bond daar geen vergoeding voor betaalt, dus reis, verblijf en zelfs kledingskosten komen allemaal voor eigen rekening.

Sponsors

Dankzij vele sponsors, (vooral ook uit Putten ) familieleden en kennissen wordt dit allemaal mogelijk voor Romee. Dat deze resultaten niet zomaar aan komen waaien blijkt uit het trainingsschema van de mini Pol. Vier keer drie uur in de week, waarbij het laatste half uur voor synchroon wordt benut. Dan moet je wel erg enthousiast zijn en toch verzekert de moeder van Romee dat ze het echt uit vrije wil doet. Er zijn voorbeelden genoeg dat de ouders een bepaalde dwang uitoefenen, maar vroeg of laat werkt dat averechts.

Wedstrijdbeest

Romee is een voorbeeld van wat men noemt een wedstrijdbeest, wat inhoudt dat juist in wedstrijden de beste resultaten worden behaald. Er heerste een fantastische sfeer tijden deze wereldkampioenschappen in Quebec en vooral de opening door het wereldberoemde Cirque de Soleil maakte veel indruk.

Het sporten zit er wel in bij de familie Pol, want pa heeft jaren in het eerste van SDC gespeeld en ook zoon Dael voetbalt daar. Maar hij is ook regelmatig op de trampoline te vinden. Het volgende doel voor Romee is de WK in st.Petersburg over twee jaar en we zullen haar blijven volgen en wensen haar veel succes.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie