Onrust vanwege verhuizing kantoor Prisma Food Group

21 november 2007 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - De CNV Dienstenbond heeft bij de directie van Sligro geprotesteerd tegen de individuele gesprekken die bij Prisma in Putten met kantoorpersoneel worden gevoerd over de verhuizing van het kantoor naar Putten. Het concern omvat een aantal supermarktformules en omdat Golff en EM-TÉ de laatste jaren steeds meer naar elkaar toe zijn gegroeid, ligt het voor de hand dat de kantoororganisaties hiervan in Veghel worden samengevoegd, legt directeur foodretail A. Voets van Sligro Food Group uit. De verhuizing is gepland voor de eerste helft van volgend jaar.

Voor de ongeveer dertig medewerkers op het Puttense kantoor betekent dit dat ze voortaan naar Brabantse Veghel op en neer moeten reizen, ofwel naar Veghel moeten verhuizen. ,,Voor mensen die ergens tussen Veghel en Putten wonen maakt het niet veel uit, maar voor mensen die in Putten gewend waren op de fiets naar hun werk te gaan natuurlijk wel”, zegt Voets.

Op 5 november zijn de Puttense medewerkers op de hoogte gebracht van de plannen en sindsdien wordt er individueel gepraat over een oplossing: een verhuiskostenvergoeding, een vergoeding van de reistijd of een andere manier van compensatie. Daar is de vakbond niet blij mee: men vreest dat mensen onder druk overhaaste beslissingen nemen. Bovendien wil de bond weten wat er gebeurt als het niet lukt om overeenstemming te bereiken. Het CNV heeft aangedrongen op een gesprek over de kwestie, samen met andere bonden.,,Wij staan altijd open voor dialoog, maar we hebben onze eigen verantwoordelijkheid”, zegt Voets.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie