Basketbalvereniging Volic zoekt nieuwe basketbaltalenten

24 november 2007 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Basketbalvereniging Volic organiseert aanstaande zaterdag 1 december een clinic voor jongens en meisjes van 7 t/m 18 jaar uit Ermelo, Putten e.o. Onder leiding van 101 voudig ex-international basketballer Henk Pieterse zal hij de jongens en meisjes van 7 t/m 12 jaar van 13:30 – 15:00 en de jongens en meisjes van 12 t/m 18 van 15:30 – 17:00 in sporthal de Putter Eng te Putten de nieuwste trucjes op het gebied van basketbal aanleren.

In de laatste jaren is de jeugd van Volic aardig gegroeid. Dit seizoen is Volic 2 jeugdteams rijker geworden. Steeds meer jongens krijgen door dat basketbal een ontzettende leuke en stoere sport is. Helaas wordt door de meisjes de sport basketbal niet gevonden.

Met Henk Pieterse hoopt Volic nog meer leden te werven. Henk is een ervaren basketballer op het gebied van clinics geven. Met stoere oefeningen zoals de TIèSTO-cirkel, de Power Drill en de Dans-Pass Gang probeert hij de potentiële nieuwe basketballers te enthousiasmeren om op basketbal te komen en van de sport te genieten.

Volic hoopt hiermee weer veel leden te mogen ontvangen en ook uiteindelijk een jeugd meisjes team te kunnen vormen. Volic telt 2 Dames teams en geen meisjes jeugd teams. Voor de jongens zijn er wel veel teams, namelijk 6 jeugdteams. “De meisjes gaan gauw op korfbal, omdat ze denken dat basketbal een jongens sport is. Maar dit is helemaal niet het geval. Basketbal is een leuke, leerzame sport. De sfeer is hartstikke gezellig en iedereen is in staat om elkaar te helpen.”, aldus een van de leden van Volic.

Jongens en meisjes tussen de 7 en 12 jaar zijn zaterdag 1 december van 13:30 – 15:00 welkom. Jongens en meisjes van 12 jaar en ouder zijn welkom van 15:30 – 17:00 uur in sporthal de Putter-Eng te Putten. Kleding moet je wel meenemen. Kom met zijn allen, neem je broertje en/of zusje mee en probeer Henk Pieterse er maar uit te schieten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie