Rood Wit klopt Veluwse Boys

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

Beide teams misten een steunpilaar in de achterste linie. Bij Rood Wit ontbrak Michel van de Kamp, terwijl Veluwse Boys geen beroep kon doen op Bastiaan de Boer. Rood Wit nam vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Hilhorst het initiatief, maar Gert Jan van de Haar schoot bij een goede schietkans hoog over en John Pansier zag zijn gedeeltelijk geblokte schot net naast vliegen. In de 17e minuut drukten de Veenhuizervelders hun overwicht in een doelpunt uit. Herbert Grevengoed zette goed voor en de vrij lopende Gerco Bos kon doelman Henry Mulder van dichtbij passeren; 1-0. Lang plezier had Rood Wit niet van de voorsprong, want twee minuten later lag de gelijkmaker al achter doelman Teus van Meerveld. Bij de eerste keer dat Veluwse Boys gevaarlijk op de helft van Rood Wit verscheen, zette Wolbert van de Koot twee verdedigers op het verkeerde been en schoot diagonaal raak; 1-1 tevens ruststand.

Titelstrijd in vierde klasse B weer open PUTTEN - Rood Wit ontving zaterdag op sportpark ‘De Eendracht’ de ongeslagen koploper Veluwse Boys. Wilde de ploeg van trainer Janco Heimgartner mee blijven doen om de titel dan moest de streekderby, waaraan met een achterstand van zes punten begonnen werd, gewonnen worden. Dat lukte in een fel en meeslepend voetbalgevecht, waarin Rood Wit verdiend met 2-1 aan het langste eind trok.

Ook na de hervatting had Rood Wit aanvankelijk het beste van het spel, maar kreeg Veluwse Boys in de 58e en 61e minuut de beste kansen. Eerst was er een actie van Gerlant Mouw, die Wolbert van de Koot vrij voor de doelman zette. Teus van Meerveld voorkwam een achterstand door zich voor de voeten van Wolbert van de Koot te werpen. Vervolgens bereikte John Heimgartner met een mooie pass Jurre Jochemsen, die oog in oog met Teus van Meerveld de bal langs de doelman, maar ook langs de verkeerde kant van de paal schoof. Rood Wit was daarna wel veel op de helft van Veluwse Boys te vinden. In de 75e minuut hield Teus van Meerveld zijn ploeg in de wedstrijd door een pegel van Jurre Jochemsen uit de kruising te halen. Drie minuten later stond Rood Wit op 2-1. Een slecht weggewerkte bal kwam net buiten het strafschopgebied voor de voeten van Wilfred van de Brink, die ineens doeltreffend uithaalde. Vier minuten later had dezelfde speler de wedstrijd definitief moeten beslissen. De doorgebroken Gerco Bos werd door Sander Asseper onderuit gehaald. De verdediger kreeg rood en de bal ging op de stip. Wilfred van de Brink schoot echter te slap in en Henry Mulder kon gemakkelijk redden. In de slotfase probeerde Veluwse Boys met tien man tenminste nog een punt te redden, maar verder dan een schot voorlangs van Patrick Mouw kwamen de Garderenen, die overigens met een voorsprong van drie punten nog wel koploper blijven, niet.