Groots actieplan Accent Graficenter

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

Accent Graficenter verzorgt communicatie-uitingen vanaf de vormgeving tot en met de verzending. Het bedrijf beschikt hiervoor over een eigen drukkerij en ontwerpstudio. Zo’n anderhalf jaar geleden kwam Van der Poll bij toeval in contact met Syntens. “Tijdens een cursus sprak ik een collega-ondernemer die goede ervaringen had met Syntens. Zij hadden hem geholpen met de ontwikkeling van zijn bedrijf.” Kort daarna werd hij gebeld door Syntens adviseur Gemma Komen, voor een vrijblijvend gesprek. Van der Poll: “Het werd een leuk gesprek waarbij meteen plannen gemaakt werden. We hebben een inventarisatie gemaakt van het bedrijf: waar staan we nu en waar willen we naar toe? En wat zijn dan mogelijke valkuilen en hindernissen? Voor ons was het een eyeopener. Tot dat moment werd er alleen gedacht vanuit het product: we hebben een printer, wie kunnen we dat aanbieden?” Inmiddels is er veel veranderd binnen Accent Graficenter. “We bepalen nu zelf voor welke doelgroepen we werken”, licht Van der Poll toe. “De particuliere markt hebben we definitief afgestoten, we richten ons specifiek op bedrijven en verenigingen. Verder zijn we ons gaan afvragen waar onze klanten behoefte aan hebben. Op basis daarvan hebben we ons assortiment uitgebreid. Zo verzorgen we nu naast druk- en printwerk ook belettering en outdoor toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan spandoeksystemen en full colour reclameborden. Hiervoor hebben we een nieuw machinepark aangeschaft.’’

PUTTEN - Accent Graficenter kiest voor marktgerichte aanpak. “Wat voor soort klant willen we en wat kunnen we die klant bieden?” Voor ondernemer Richard van der Poll van Accent Graficenter uit Putten vormt deze omslag in denken de grootste innovatie voor zijn bedrijf. Samen met Syntens, Innovatienetwerk voor ondernemers, heeft hij een actieplan ontwikkeld.

Ook het personeelsbeleid heeft Van der Poll samen met Syntens onder de loep genomen. “Als je als kleine zelfstandige begint, kom je handen te kort”, legt Van der Poll uit. “Je haalt personeel in huis, maar bent toch geneigd om alles zelf te doen. Maar doordat jij het werk naar je toe trekt, staat het personeel te wachten op instructies.” Syntens heeft ook op dit punt waardevol advies gegeven. “Zij hebben mij inzicht gegeven in hoe taken te organiseren. Beter delegeren en mensen verantwoordelijkheden geven. Zo hou je zelf tijd over om te ondernemen.” Voor informatie: www.syntens.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie