Kraake nieuwe ster aan firmament

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

Na de verkoop van de camping kon hij zijn voorkeurvak weer uitoefenen. “We hebben wel de naam veranderd, omdat wij geen tweedehands meubilair verkopen zoals voorheen het geval was, wel is onze collectie in de voordelige prijsklasse. De kwaliteit is prima, er is bijvoorbeeld veel in rustiek eiken.”

PUTTEN - Zaken komen en gaan, en soms maken ze een doorstart. Meubelzaak de Habbekrats ging sluiten, en Mertie Kraake (52) vond dat dermate jammer, dat hij besloot de zaak over te nemen. De van oorsprong Amsterdammer koos in het begin van zijn loopbaan voor het meubelvak, maar toen zijn vader een camping kocht hielp hij hierbij mee.

door Lennie Dekker

Om de overgang voor de vaste klanten te vergemakkelijken is er een grote opruiming van het oudere assortiment met kortingen van 40 - 50 %. De trouwe klant ziet tevens nog steeds bekende gezichten die te hulp schieten om een goede keus te kunnen maken: Gijs Rakhorst (56) en Marie Jansen (56), zijn beiden reeds zo’n 27 jaar aan de zaak verbonden en horen dermate ‘tot het meubilair’ dat ze ‘mee overgenomen’ zijn. Wat niet wil zeggen dat er geen nieuwe ontwikkelingen zijn: het assortiment wordt uitgebreid met nieuwe meubels, die Kraake zowel op beurzen als via fabrikanten betrekt of zelfs zelf uit onder andere Azië importeert. Trots is hij tevens op zijn nieuwe assortiment tapijt, kleden en karpetten, van drie verschillende fabrikanten. “Bankstellen en sommige kasten kunnen ook naar de wens en smaak van de klant aangepast worden: een andere stof, de banken kunnen breder, dieper of hoger gemaakt worden, de kasten kunnen bijv. meer of minder laden bevatten.” Kraake heeft van oorsprong wel een meubelopleiding, maar zelf meubels maken doet hij niet. “Daar heb ik geen geduld voor”. De aanpassingen worden dus in de fabriek gedaan. Er zijn twee deskundige stoffeerders beschikbaar om de tapijten te leggen en ook het bekleden van trappen is mogelijk. Aan de collectie worden nog allerhande accessoires toegevoegd: fraaie glazen vazen in diverse kleuren, beeldjes, schilderijen en andere zaken om de woninginrichting te vervolmaken. Aan een website wordt nog gebouwd en in januari hoopt men te starten met een verbouwing. “We houden de zaak zoveel mogelijk open, hoelang het zal gaan duren is dus nog onbekend”. Er loopt een actie van korting van 20 % op de nieuwe modellen en als alle ingrepen achter de rug zijn, volgt er in het nieuwe jaar een Open Dag.

Kraake Wonen is te vinden aan de Ambachtstraat 10 en te bereiken via tel. 357689.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie