Werkstress werd potige Puttenaar te veel

28 november 2007 om 00:00 Nieuws

ZUTPHEN - Een explosieve relatie, en dan ook nog eens samen een bedrijf runnen en als hobby dertig paarden houden. Het werd de 40-jarige D.W. uit Putten eind 2005 allemaal te veel. In de paardenstal van de boerderij die hij met zijn partner bewoonde greep hij haar bij de keel en tilde haar zo omhoog. ,,Ze had toen al twee, drie weken niet tegen me gesproken”, zei de man vorige week bij de Zutphense rechtbank.

De potige verdachte werd beschuldigd van meerdere mishandelingen van zijn toenmalige partner.

Het tweetal was behalve privé ook zakelijk op elkaar aangewezen. Hij deed aan import van pick-up trucks uit Amerika, zij regelde alle administratieve handelingen en de internetvoorzieningen. Door de moeizame omgang privé liep de stress bij W, zoals hij toegaf, soms hoog op.

Ook een klant zou het hebben moeten ontgelden. Hij bracht vorig jaar zijn pick-up naar het Puttense bedrijf voor reparatie. Toen hij de wagen weer ophaalde bleek deze niet alleen niet gerepareerd, maar was er ook een polyester afsluitkap ter waarde van zo’n 1500 euro vanaf gesloopt. Ook zou de klant op het erf van de boerderij door W. met een bezemsteel achterna zijn gezeten en de honden op zich af hebben gekregen.

‘Maar ik ben door twee mensen op mijn eigen terrein geslagen’, aldus W. De kap had hij verkocht aan een andere klant, en hij had een nieuwe in Amerika besteld. Maar door de moeilijkheden met zijn ex, die de boel regelde, was die niet op tijd gearriveerd.

Intussen heeft de man zijn biezen gepakt en woont met een nieuwe vriendin in Duitsland, waar het erg goed zou gaan. Aanklager mr. Tromp toonde wel enig begrip voor de getergde ondernemer. ‘De chemie tussen de partners was gewoon verkeerd’, concludeerde ze. Toch eiste ze een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden.

De rechtbank doet op 7 december uitspraak.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie