Van de Kamp en Lolkema

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

,,De behandeling van rug, nek, schouder en heup zijn goed te combineren met de actieve benadering, de patiënt wordt zelf aan het werk gezet middels oefeningen hier en thuis. Deze actieve methode is zeer belangrijk in onze praktijk. Sinds april 2007 zijn we geregistreerd voor deze therapie.”

PUTTEN - Fysiotherapie is een dynamisch vakgebied. Bij de praktijk van van de Kamp en Lolkema is er voortdurend sprake van vernieuwing. Zo hebben beide partners in de maatschap de opleiding voor manueel therapeut gevolgd. Er werd gekozen voor de Australische Maitland methode. Van de Kamp en Lolkema over hun werkwijze: ,,Telkens na een behandeling wordt het resultaat direct geëvalueerd, we kijken in hoeverre de beperking verbeterd is.’’

door Lennie Dekker

Baliemedewerkers

Johan Lolkema (41) en Klaas van de kamp (42) hebben nog meer ontwikkelingen in hun praktijk gerealiseerd. Er zijn nu twee baliemedewerksters aangesteld en de ruimte is aanmerkelijk uitgebreid door de aankoop van de naastliggende voormalige antiekzaak.

De nieuwe medewerker Silke Jastrow (28), afkomstig uit Duitsland, heeft er een plek voor de crafta-behandeling, een specialisatie rondom de schedel, onder andere voor de kaakgewrichten en hoofdpijn. Simone van Kuijk (24) verzorgt de oedeemtherapie, lymfedrainage en -massage.

Op dinsdagen is diëtiste Corine van Beek aanwezig. Er wordt gewerkt met ‘doelgroepen”, mensen met overgewicht en diabetes kunnen terecht voor trainingen om een andere leefstijl aan te leren.

Bekken

Tineke Ruiter (40) heeft zich gespecialiseerd in alles dat met het bekken te maken heeft, zoals bekkeninstabiliteit en incontinentie. Michel van de Langemheen is bijna afgestudeerd als manueel therapeut en richt zich vooral op schouderklachten. “We verwijzen vaak mensen onderling naar elkaar door”.

Zo biedt de praktijk een breed scala aan behandelingen. Er is nieuwe apparatuur aangeschaft: de shockwave. Middels een hoge dosering geluidsgolven, zoals bij een niersteenvergruizer, wordt onder andere hielspoor behandeld, oppervlakkige spier- en peesaandoeningen onder de voet.

De praktijk is inmiddels voorzien van een HKZ certificering, Harmonisatie, Kwaliteit in de Zorg, een ISO keurmerk. Via de (aanvullende) verzekering worden de behandelingen meestal vergoed en er is geen verwijzing van de huisarts meer nodig.

De praktijk is te vinden aan de Garderenseweg 35, www.vdkamp-lolkema.nl en tel. 357750.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie