Doppenberg finalist onder- nemerswedstrijd

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

SPARK is het engelse woord voor vonk. Eén van de doelen van SPARK is om jongeren een betere kans op de arbeidsmarkt te bieden via ondernemerschap. Werken met een passie, met eigen talent, met een vonk dus. Jongeren konden een idee insturen, waarna de vijftig beste ideeën werden geselecteerd. Onder begeleiding van jonge coaches werd het idee uitgewerkt tot een volwaardig ondernemingsplan. Voor de puntjes op de i, konden de deelnemers terecht bij een mentor van de ABN Amro. Stefan: ,,De contacten met de coach en mentor verliepen veelal per mail. En ik heb een workshop van de Kamer van Koophandel bijgewoond.” Twintig deelnemers zijn uiteindelijk in de finale gekomen, waarvan Stefan er één was. De deelnemer met het beste ondernemingsplan heeft een bedrag van 5000 euro ontvangen om in zijn/haar nieuwe bedrijf te investeren. Op wat voor plek Stefan is geëindigd weet hij niet, maar hij behoorde helaas niet tot de eerste drie.

PUTTEN - Tijdens het surfen op internet kwam Stefan bij toeval op de site van de nationale jeugdraad en SPARK en zo zag hij dat er een wedstrijd was voor jongeren met ondernemerscapaciteiten. Stefan zou graag zelfstandig ondernemer worden, omdat hij dan zelf de eindverantwoordelijkheid heeft en het geeft hem de vrijheid iets met zijn creativiteit te doen. Donderdag 6 december werd de ‘SPARK ondernemer 2007’ prijs uitgereikt tijdens een gala-diner op het hoofdkantoor van de ABN Amro te Amsterdam.

door Joke van Westing

Stefan heeft een plan geschreven betreft een disco/partycentum in Putten. ,,Putten heeft veel cafés, maar er zijn er maar twee ingesteld op de jeugd. Deze twee cafés zijn niet groot genoeg om de Puttense jeugd te herbergen. Feesten? Echt uit je dak gaan? Nee, dat zit er vaak toch niet in. De Puttense jeugd is tegenwoordig veel te vinden in de zogenaamde ‘keten’ ofwel ‘de illegale cafés’ genaamd”, zo schrijft Stefan in zijn plan. Een disco/partycentrum in Putten zou uit twee delen moeten bestaan en moet er niet alleen voor de jeugd zijn. Het moet ook een mogelijkheid scheppen voor particulieren of bedrijven om een evenement, feest of partij te kunnen organiseren. Een echt concrete locatie heeft hij niet in gedachten, alhoewel het centrum goed te bereiken moet zijn per auto. De grond aan de Halvinkhuizerweg bij het sportpark ‘De Hoge Eng’ zou geschikt kunnen zijn.

Over de naam van deze onderneming is ook nagedacht en dat is ‘Base-X Partycentrum Veluwe’ geworden. De naam bestaat uit twee delen, net als de onderneming. ‘Base-X’ is de naam van de discotheek en dus geschikt voor de jeugdigen en ‘Partycentrum Veluwe’ is meer geschikt voor de volwassenen. In het ondernemingsplan komt ook de beveiliging, reclame en een eventueel thema dat gebruikt kan worden in de disco ter sprake. Zonder ID en onder de zestien jaar kom je niet binnen bij ‘Base-X’.

Of hij ooit echt iets gaat doen met dit plan weet hij nog niet. Eerst maar eens zijn school afmaken. Het was in ieder geval heel leerzaam om mee te doen. Mocht de droom van het zelfstandig ondernemerschap niet uitkomen, dan heeft Stefan nog een andere droom. Piloot zijn, dat lijkt hem ook wel wat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie