Overname Praktijk Care for Women

14 december 2007 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Na 4,5 jaar gaat de praktijk van Margriet Eveleens, verpleegkundig overgangsconsulente over in andere handen.

De praktijk wordt overgenomen door Anneke Ros, eveneens Care for Women verpleegkundige. Momenteel heeft Anneke een praktijk in Nunspeet. Zij zal de praktijk in Putten, aan de Kerkstraat, daarnaast voeren.

“Ik vind het fijn de praktijk over te kunnen dragen aan Anneke”aldus Margriet Eveleens. “Voor de vrouwen verandert er niets. De zorg blijft gewaarborgd en wordt met ingang van maart ook uitgebreid naar alle vrouwen met hormonale klachten. Ook de bestaande contacten met andere hulpverleners blijven bestaan. Het enige wat veranderd is het telefoonnummer.”

Anneke: ,,Het is zo belangrijk om aandacht te hebben voor de overgang. Letterlijk een overgang naar een periode zonder menstruatie. Maar het is meer dan af en toe een opvlieger! Gelukkig heeft zo’n 20% van de vrouwen geen klachten! Maar de andere 80% wel en daarvan ongeveer 30% ernstige klachten. Men kan denken aan dusdanig hevige warmteaanvallen, dat zij het normale leven ernstig verstoren. Of een veel gehoorde klacht over stemming en gevoel: soms zo erg, dat relaties verstoord raken. Vaak wordt er wat lacherig over gedaan, maar er veranderen wezenlijke zaken in het lichaam waardoor onder anderen deze klachten ontstaan. Ziekteverzuim is een belangrijk gevolg van al deze klachten: veelal kort verzuim, maar wel regelmatig. Werkgevers die vrouwen in deze periode in dienst hebben kunnen dit beamen.''

,,Als je zwanger bent staan de felicitatiediensten in de rij…Als je in de overgang komt is het stil… Dat is weinig voor een periode die wel 2 tot 10 jaar kan duren, besluit Anneke.

Care for Women kan informatie en ondersteuning bieden. De organisatie kreeg onlangs van het ministerie van VWS erkenning en de tarieven worden vastgesteld door het COTG, de meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden dit in het aanvullende pakket.

Voor meer informatie telefoon 0341-254999, of email: a.ros@careforwomen.nl. Kijk ook eens op de site: www.careforwomen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie