De Aker wil geen MFA op het Fontanusplein

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - De Hervormde Gemeente heeft in een brief aan de gemeenteraad met klem gevraagd het open karakter van het Kerkplein en het Fontanusplein te behouden. De kerk noemt het ‘schokkend’ dat het college voorstellen van ingrijpende aard doet, zonder dat daar met direct belanghebbenden over is gesproken.

Wethouder Nico Gerritsen zei in De Puttenaer van 5 december dat de bouw van een multifunctionele accomodatie (MFA) op het Fontanusplein niet op voorhand moet worden uitgesloten. ,,We houden alle mogelijkheden open en willen niet alleen de begaande paden betreden.”

Volgens wethouder Frits Fabriek, die het MFA-project samen met zijn collega Gerritsen trekt, betekent dat echter hooguit dat het gemeentehuis iets naar voren kan worden uitgebouwd, bijvoorbeeld ter hoogte van de trouwingang. ,,We willen de functie van het plein juist versterken, dan moet je het zeker niet volbouwen”, aldus Fabriek.

De suggestie dat er sprake zou zijn van ‘Akertje pesten’ wijst hij dan ook van de hand. De Aker liet onlangs weten niet mee te willen doen aan de MFA. Daarbij komt dat Gerritsen kerkt bij de met veel trammelant afgesplitste Hersteld Hervormde Gemeente en ook Fabriek ‘van een andere kerk’ is. ,,Het zou niet best zijn als dat een rol zou spelen”, aldus Fabriek. ,,We gaan De Aker echt niet dwarszitten: een beste buur is beter dan een verre vriend.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie