Klomp houdt leerlingenvervoer

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Gert Eersen van Gemeentebelangen is afgelopen donderdagavond in de commissie voor Samenleving fel van leer tegen getrokken het verlengen van het contract van leerlingenvervoer met taxibedrijf Klomp. Uit het collegebesluit had Eersen opgemaakt dat het na het schooljaar van 2007/2008 weer met een jaar verlengd zou worden. Wethouder Frits Fabriek zei dat het contract door het college niet opgezegd is en als dat niet gebeurt, het automatisch verlengd wordt.

Eersen somde de klachten over het betreffende taxibedrijf nog eens op. Eerst het ongeluk aan de Telgterweg. Daarna een gehandicapt kind op een krukje op een middenpad. En nu onlangs het onverantwoord vervoer aan de Garderenseweg, waarbij de chauffeur ging passeren, met een vrachtauto als tegenligger. ,,De tegenligger kon met seinen van lampen nog waarschuwen, zodat ongelukken konden worden voorkomen, waarna de taxi terecht op de bon ging”, aldus Eersen.

Volgens Fabriek is er nu een cliëntenraad die bij het reilen en zeilen van het vervoer betrokken blijft. Deze zou er nu geen voorstander van zijn om het contract op te zeggen, maar graag meer tijd nemen.

Eersen vond dit onvoldoende en wil dat de verlenging van het contract op de eerstvolgende commissie voor Samenleving aan de orde komt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie