SDC neemt revanche op FC Zutphen

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

Het is een goed gevoel om met twee achtereenvolgende overwinningen de winterstop in te gaan. Beide ploegen begonnen met veel inzet, maar dat was op deze gure middag het enige recept om warm te blijven. Zutphen kreeg twee hoekschoppen achterelkaar en de tweede werd verrassend teruggespeeld naar verdediger Gijs Wasseveld, die keihard naast schoot. In de zevende minuut bereikte Lennard van de Brink Albert van Nijhuis op links. Zijn voorzet werd door de Zutphense verdediging slecht verwerkt en Niels Vlugt kon van dichtbij inschieten 0-1. Het spel golfde heen en weer, al speelde SDC iets verzorgder. Kansen bleven uit totdat David Marulanda een voorzet van Niels Vlugt net voorlangs kopte. Geen goed voetbal, maar veel inzet aan beide kanten maakte het voor het publiek toch aantrekkelijk. Niels Vlugt schoot uit een voorzet van Casper Doldersum net over, maar dat was het laatste wapenfeit voor de rust.

De weg naar de top is ingezet na 0-2 winst PUTTEN - De 1-5 thuisnederlaag tegen Zutphen was een prachtig wapen om de spelers op scherp te zetten om deze misstap recht te zetten. Dat dit lukte was vooral te danken aan een prima inzet van de ploeg, maar vooral omdat er waar mogelijk werd gecombineerd. Qua inzet deed FC Zutphen het net zo goed als SDC, maar voetballend schoten zij te kort.

door Maarten van der Meer

Tweede helft

Na rust verscheen SDC zonder Niels Vlugt omdat hij bij een kopduel een blessure aan zijn kaakbeen had overgehouden. Anouk Roest nam zijn plaats in en die ging voorin spelen samen met Albert van Nijhuis. Ook FC Zutphen had gewisseld en was van plan om iets aan deze achterstand te doen. Het spel werd harder en onvriendelijker, hetgeen Wilco van Osch een gele kaart opleverde. Tijmen Eggink kreeg ook geel nadat hij een speler onderuit haalde. Met een prima voorzet zette Anouk Roest Albert van Nijhuis alleen voor keeper Brian Heerens, maar deze redde voortreffelijk. Na een kwartier draaide van Nijhuis goed weg rand zestien meter, maar hij schoot tegen de keeper op. Wilbert Scheenstra haalde spits Nasir Ezafzafi onderuit omdat hij dreigde door te breken, dus ook geel voor hem. Geo Brussaard schoffelde Martijn Duits totaal onnodig bij de middenlijn tegen de afrastering, wat ook hem geel opleverde. In de 73ste minuut viel de beslissing, de diep gestuurde Albert van Nijhuis kwam weer vrij voor keeper Heerens, die hij beheerst omspeelde en 0-2 scoorde. Tegen het einde wisselde trainer Richard Karrenbelt nog twee keer, Emiel Koops verving Marulanda en Mark Bakker nam de plaats in van Marchel Kamphuis, die overigens een prima wedstrijd speelde.

Komende zaterdag de bekerwedstrijd thuis tegen zondaghoofdklasser WHC uit Wezep en dan volgt de winterstop.