Spanning rond bosbad stijgt weer

9 januari 2008 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Als het aan het college ligt, krijgt het bosbad geen verdiept bad met een beweegbare bodem. Dat blijkt uit het voorstel van het college dat morgen in de gemeenteraad wordt besproken.

De beweegbare bodem werd al onzeker toen vorige maand bleek dat deze 95 duizend euro duurder zou worden dan de eerder berekende 358 duizend euro. Het voorstel van het college komt erop neer dat het bosbadbestuur in de bouwbegroting op zoek gaat naar dekking voor deze overschrijding, maar het bestuur wil dat niet.

Het voorzittersduo Alidaan van Losenoord en Hanno Kiezebrink van zwem- en poloclub Triton is verbijsterd over het voorstel, te meer omdat het college stelt dat een en ander met de vereniging is gecommuniceerd en dat men er begrip voor zou hebben. Van Losenoord: ,,Wij zijn van A tot Z bij het proces betrokken geweest en weten nergens van.”

Een rondgang langs de fracties leert dat de meeste hun kruit nog even droog houden tot donderdag. PvdA/GroenLinks, Gemeentebelangen en SGP doen er het zwijgen toe en het CDA is onbereikbaar. Alleen Hendrie van Beek van de ChristenUnie laat zijn persoonlijke voorkeur doorschemeren: als je het doet moet je het goed doen. En de VVD komt morgen met een plan. Robin Hogendijk: ,,We willen een streep zetten en voortvarend te werk gaan, met een bestuur op afstand.”

Henri Luitjes van PvdA/GroenLinks wijst wel op de onwenselijkheid van een dubbelfunctie van bosbadvoorzitter Jim van der Lee, zoals het college die voorstelt. Omdat er geen voorzitter te vinden is, zou Van der Lee tegelijk interimmanager moeten worden. ,,Ik twijfel niet aan de integriteit van Van der Lee, maar je brengt hem hiermee in een onmogelijke positie.” Luitjes komt morgen met een ander voorstel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie