Aaron, Steff en Hashmat eerste baby’s

9 januari 2008 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Feest bij Angelique Mulder, Martin de Haas, hun 3-jarige dochter Esmee en zoon Steff (0). Zinkraamzorg Novia heeft bepaald dat Steff voor de zorgverlener de eerste baby in de regio is. Hij is in Putten geboren, is en dus ook de eerste van Putten, wat gevierd is met een cadeaubon. Maar was het wel echt de eerste?

De klok tikte 2.43 uur en er hing een hele dikke mist over Putten toen de eerste Puttenaar van 2008 ter wereld kwam: Aaron. Maar dat was in het ziekenhuis in Harderwijk. Steff zag om 8.00 uur in Putten het levenslicht op, maar formeel was hij geen Puttenaar, omdat zijn ouders op dat moment formeel nog niet in Putten woonden. De eerste Puttenaar op Puttens grondgebied was Hashmat, die om 16.05 uur ter wereld kwam.

,,Ach, wat maakt het eigenlijk uit”, reageerde Mulder op de prangende vragen. ,,Hij is gezond, daar gaat het toch om?”

Gezond? Nou ja, niet helemaal, zo bleek toen verloskundige Ariëtte van Kempen zich in de vreugde mengde. Met haar ervaren grote handen gooide ze Steff een klein stukje in de lucht, om hem gelijk weer op te vangen. ,,Wat doet ze nou?”, aldus een toch wat verschrikte Mulder.

Het jong heeft een gebroken sleutelbeentje, constateerde Van Kempen aan de hand van de reflex van Steff op het ‘gooien’. ,,Helemaal niet erg, hoef je niks aan te doen, groeit vanzelf aan elkaar, maar het is goed om te weten als hij misschien pijn heeft als hij op die zij ligt.” Waarmee de moeder weer gerustgesteld is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie