Putten krijgt mogelijk nieuwe politieke partij

9 januari 2008 om 00:00 Nieuws

,,Wien van den Brink heeft er geen zin meer in, die is op z’n retour en dan blijft er van Gemeentebelangen niet veel over”, zegt Wiebe de Boer, voorzitter van de Belangenvereniging Landelijk Gebied Putten, die met succes ten strijde trok tegen de plannen voor de N303. De tijd is volgens De Boer rijp. ,,Samen met die andere club hebben we meer aanhang in Putten dan welke politieke partij dan ook. Er zijn genoeg mensen in Putten die het anders willen. Die het zat zijn dat alles hier ondergeschikt wordt gemaakt aan economie en werkgelegenheid.”

PUTTEN - Putten krijgt mogelijk een nieuwe politieke partij. De belangenverenigingen rond de bostoren en de N303 overwegen op dit punt de handen ineen te slaan.

door Luuk Obbink

,,Wij hebben van de leden de opdracht om alles te doen om de doelstelling van de vereniging dichterbij te brengen. Dat kan ook de oprichting van een politieke partij zijn”, zegt voorzitter Tanja Freijsen van de Belangenvereniging tot Behoud Bos- en Natuurgebied Putten, die zich met iets minder succes verzette tegen de bouw van een bostoren op landgoed Schovenhorst.

Wat haar betreft is nog niet zeker dat die partij er komt, laat staan dat er al een naam of iets dergelijks is, maar het is zeker een mogelijkheid. ,,We voeren verkennende gesprekken en atsten de mogelijkheden af. Als we het willen, moeten we het wel nu doen, want over ruim twee jaar zijn er alweer verkiezingen.”

Voor haar is het grote voordeel van de stap naar de politiek dat het dan niet meer nodig is om elke keer de aandacht van de politiek te vragen. ,,Natuurbehoud vereist permanente aandacht. In de politiek zit je zelf op de bok, dat is het verschil.”

Maar nadelen zijn er ook. ,,In de politiek moet je overal een mening over hebben. En je moet ook nog eens mensen zien te vinden die bereid zijn taken op zich te nemen.”

En het is natuurlijk maar zeer de vraag of de honderd leden van haar vereniging en de 250 van de N303-club meegaan in dit initiatief en de partij gaan steunen.

Over toekomstige posities is nog niet gesproken, maar het ligt voor de hand dat de Gelderse aanpakker van het jaar De Boer en de in 2006 door het Puttens Weekblad uitgeroepen Puttenaar van het jaar Freijsen voorlopig de boegbeelden zijn. Freijsen: ,,We zijn een mooi duo.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie