Losse honden teisteren Krachtighuizen

9 januari 2008 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Inwoners van Krachtighuizen klagen dat eigenaren van honden onvoldoende maatregelen treffen om te zorgen dat hun hond op het erf blijft. Ze struinen rond zonder toezicht en gaan soms passanten hinderlijk achtervolgen. Soms vallen ze zelfs de hond van een voorbijganger aan, omdat de hond denkt dat het stukje openbare weg ook tot zijn territorium hoort, aldus een slachtoffer.

Diverse buurtbewoners kunnen er inmiddels een boekje over open doen. ,,Als ik met mijn auto wegrijd, word ik vaak achtervolgd door een grote hond. De eigenaren hebben geen zin om hem uit te laten en laten hem buiten hun erf lopen. Deze hond is nog vrij jong en heeft veel beweging nodig. Die neemt hij door auto’s en fietsers te achtervolgen.”

Een fietser kan hierover meepraten. ,,Ik was een aantal malen een halfuur kwijt om deze hond telkens terug naar huis te sturen, anders had hij me tot in het dorpscentrum achtervolgd.” Een andere buurtbewoonster, eigenaresse van een teefje, wordt door dezelfde reu langdurig rond haar woning belaagd, zijn hormonen worden geactiveerd door de aanwezigheid van het teefje. ,,Toen een andere reu in de buurt kwam, werd deze aangevallen omdat de belager ‘zijn’ teefje voor zichzelf wilde reserveren. De eigenaren hebben niets in de gaten, onwetend als zij zijn over wat hun hond allemaal uitspookt.”

Een andere buurtbewoner vertelt hoe hij er diverse malen getuige van is geweest dat een automobilist vol op de rem moest staan om een bepaalde loslopende hond te ontwijken. ,,Zo’n hond kan gemakkelijk een verkeersongeval veroorzaken of overreden worden. Ik begrijp niet dat eigenaren niet meer hun verantwoordelijkheid nemen. Als je een hond hebt, dien je ervoor te zorgen dat deze niet van het erf af kan.”

Buurtbewoners hebben de gemeente gevraagd maatregelen te nemen. Bovendien roepen ze slachtoffers op hen beklag te doen bij de gemeente en de hondenbezitters.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie