Oude trouwambtenaar mag misschien toch blijven

16 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Vorig jaar besloot het college een maximumleeftijd in te voeren van 70 jaar. Dat was tegen het zere been van oud-wethouder Alette ter Borg-Guliker, zelf trouwambtenaar, voor wie de leeftijdsgrens speelde. Op 3 augustus vorig jaar schreef de oud-wethouder een brief aan de gemeenteraad, met het verzoek na te gaan of het stellen van een leeftijdsgrens wel kan, of er geen sprake is van discriminatie.

PUTTEN - In de commissievergadering voor Middelen van 24 januari komt de leeftijdsgrens voor trouwambtenaren opnieuw aan de orde. Dit op verzoek van VVD, CDA en Gemeentebelangen. Het gebakkelei hierover loopt al bijna een jaar.

door Tijs van den Brink

In de raadsvergadering van 13 september haakte het CDA hierop in door vragen te stellen over het juridisch karakter. Wethouder Frits Fabriek van diezelfde partij antwoordde dat er juridisch gezien geen sprake is van leeftijdsdiscriminatie. In de commissievergadering van 18 oktober kwam het CDA er opnieuw op terug.

Wethouder Nico Gerritsen antwoordde toen dat het gebruikelijk is om voor openbare functies een maximumleeftijd te stellen. Volgens de SGP-wethouder zou de leeftijd van 70 jaar steeds gangbaarder worden.

Op 12 november begon de VVD er in de commissie voor Middelen nog weer eens over en wilde het op de agenda zetten voor een volgende commissie voor Middelen. De voorzitter van de commissie voor Middelen antwoordde dat dit niet maar zo gaat, het moet via het presidium. Dat is gebeurd in de presidiumvergadering van 20 november 2007: het komt op de agenda van 24 januari 2008.

Alles lijkt erop dat het besluit teruggedraaid wordt en dat Ter Borg-Guliker ongestoord verder kan trouwen, want er tekent zich een raadsmeerderheid af tegen het besluit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie