Open huis op Groevenbeek Putten

16 januari 2008 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Wiskundedocent Leendert Geurink van scholengemeenschap Groevenbeek, locatie Putten, toont een noviteit op het gebied van onderwijs: het smartboard. Niet zomaar een beamer, waarmee een computerscherm metersgroot kan worden getoond, maar met een touchscreen. Er is van alles mogelijk: je naam schrijven, puzzeltjes oplossen, je kunt het zo gek niet bedenken. De belangstelling is dan ook groot.

Maar er was meer te zien, afgelopen maandag op het door ongeveer 350 belangstellende leerlingen bezochte open huis van het Puttense vmbo. Uiteraard de gebruikelijke zaken, zoals Engelse drop bij het lokaal Engels, glühwein bij Duits, een ware oorlogspuzzel bij geschiedenis, zelfgebakken koekjes en een nepbrancard bij verzorging, en ga zo maar door. Maar ook een presentatie van wat de school in de nabije toekomst te wachten staat: een verbouwing, die niet alleen uiterlijk en inrichting van de school gaat veranderen, maar ook de manier van onderwijs geven.

Op 1 mei komt de aannemer voorrijden om de aula om te bouwen tot een leertuin. En ook elders in de school worden lokalen doorgebroken om tot grotere ruimtes te komen. Op het huidige schoolplein verrijst een tonvormige aula, die voor eens en voor altijd moet afrekenen met het oubollige imago van de school. Het moet allemaal klaar zijn in september, als de lichting die maandag een kijkje kwam nemen plaatsneemt in dit geheel vernieuwde ‘leerdorp’, zoals de school ‘omzoomd door oude bomen van het Putterbos’ wordt genoemd.

En als het aan vmbo-directeur Gijs Beekhuizen ligt, wordt het een stevige lichting. ,,We hebben onderzoek laten doen naar het imago van de school. Dan blijkt dat de Puttense locatie van Groevenbeek bekend staat als degelijk en kleinschalig, maar ook als saai, oubollig en een beetje ouderwets. Dat laatste willen we wat aan doen. We laten zien dat we een moderne school zijn, die klaar is voor de nieuwe vormen van onderwijs.”

Of het op 1 september daadwerkelijk allemaal klaar is? Beekhuizen durft het niet te garanderen, vooral die aula niet, maar het streven is er wel naar. Hij zoekt nog naar een manier om de verbouwingschaos in het huidige schooljaar te beperken.

En of het gaat lukken om in 2008 een gezond aantal leerlingen binnen te halen? Om de gewenste omvang van vierhonderd leerlingen te halen zou een instroom van honderd leerlingen het minste moeten zijn, maar na een eveneens goedbezochte open dag vorig jaar bleef de teller op rond de tachtig steken. Maar Beekhuizen heeft er vertrouwen in. ,,De kleinschaligheid blijft, maar door onze nieuwe uitstraling gaan we meer leerlingen aantrekken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie