Met hout en steen kan bijna alles

23 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Sinds enkele maanden is dit bedrijf gevestigd in Elburg aan de Uiterwaardenstraat 30c. Op industrieterrein Kruismaten was dit bedrijf al wel gevestigd, maar tot september alleen op vrijdag en zaterdag geopend. Tegenwoordig kan men dinsdag tot en met zaterdag hier terecht voor hout en natuursteen, zoals de naam van het bedrijf al doet vermoeden. Op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur is het bedrijf geopend.

ELBURG - Wie denkt dat hout en steen dood materiaal is, dat allemaal op elkaar lijkt, heeft het mis. Daarover weet René Palland, bedrijfsleider van HTB Hout en Natuursteen alles van. Als geen ander kan hij vertellen dat het materiaal prachtig is en dat er veel verschillende soorten steen bestaan.

Alles wat onder natuursteen wordt verstaan, zoals graniet, marmer en blackslate kan men hier vinden. ,,De producten worden vanuit de hele wereld geïmporteerd”, aldus René Palland. Zo noemt hij landen als China, Brazilië, Italië en Turkije als voorbeelden van landen waar veel producten vandaan komen. René Palland: ,,De klanten die het bedrijf aandoen, komen uit heel Nederland. Zo had ik vanmorgen een klant uit Noord-Groningen, die speciaal voor ons de afstand aflegde. Dat komt, omdat wij unieke producten hebben, maar ook bepaalde formaten in stenen waarover lang niet ieder bedrijf beschikt. Wat we verder kunnen leveren en niet bij een ieder te koop is, zijn bijvoorbeeld tuintafels die in natuursteen zijn uitgevoerd. Verder zijn er vijverranden te koop. Ook dit kan allemaal op maat geleverd worden.”

Tevens doet HTB Hout en Natuursteen veel in buitenparket. Dan moet er bijvoorbeeld gedacht worden aan parket voor op terrassen of balkons. Zoals op het moment de mode op het gebied van interieur vooral gekenmerkt wordt door zwart en wit, zo geldt dit ook voor steen.

Duivenhokken

Naast het in de tuin leggen van hout en natuursteen kan men bij HTB Hout en Natuursteen onder andere ook terecht voor de aankoop van duivenhokken, tuinhuisjes en paardenstallen. Ook hiervoor geldt dat alles op maat kan worden geleverd. Dit gaat dus naar de wens van de klant. ,,Wanneer iets technisch realiseerbaar is, is alles mogelijk”, vertelt René Palland.

Er kan veel uit voorraad geleverd worden. Ook kunnen de producten die gekocht worden, gelegd en geplaatst worden. Verder zijn onderhoudsmiddelen te koop voor natuursteen en verwerkingsmaterialen uit voorraad leverbaar. Enthousiast legt René Palland uit wat er zo mooi is aan zijn vak: ,,Het zijn mooie natuurlijke materialen, waar ik mee werk en producten waar ik achter sta. De materialen zijn prachtig. In de stenen zitten soms mooie vlammen en visgraatjes.”

Meer is te lezen op de website www.htbhoutennatuursteen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie