Arendshof feestelijk geopend

23 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Zaterdagmiddag vond de opening plaats. Evert Kous, voorzitter van het college van kerkrentmeesters trok ’s middags om twee uur een doek voor de naam boven de ingang weg, zodat ‘de Arendshof’ te voorschijn kwam. De naam refereert aan Deut. 32 : 11: “Zoals een arend waakt over zijn jongen en er voortdurend boven blijft zweven, zo spreidt God Zijn vleugels uit, waarop zij worden gedragen.”

Het gebouw is een aanwinst voor heel Putten PUTTEN - Daar staat hij dan. Boven, in, onder en naast de geluidswal, bij de rotonde, aan de Nijkerkerstraat. De Arendshof. Het spiksplinternieuwe wijkgebouw van de hervormde gemeente, vooral voor de wijken Husselerveld en Bijsteren.

door Tijs van den Brink

Kous heette vervolgens allen hartelijk welkom, inzonderheid burgemeester Van Putten, die het gemeentebestuur vertegenwoordigde. Verder bedankte hij alle instanties, onder andere hoofdaannemer Heimensen. Hij hoopte dat dominee Maaijen van de wijk Bijsteren, die naast het nieuwe wijkgebouw woont, er veel mag toeven. En hij besloot zijn toespraak met een citaat uit ‘Rondom het Woord’ van dominee Klok van de wijk Husselerveld: ,,De Arendshof. Een goede naam. Toch wel. Een hoog nest, een uitkijktoren om de wijk te dienen. De HEERE houdt Zijn gemeente in stand. Dat te weten geeft rust; het maakt ook vindingrijk om anderen in het Evangelie te betrekken. Moge de Arendshof daar een krachtige rol in spelen.”

Verder werd het woord gevoerd door René van Dompseler, die de planontwikkeling verzorgd heeft en kerkrentmeester Jan Verhoef, die een presentje mocht uitreiken aan de bedenker van de naam: Jan Dekker, Valkstraat 17. Schoolkinderen, clubs en jeugd hadden alle gelegenheid hun acties te presenteren.

Drie bouwlagen

Honderden bezoekers kwamen het nieuwe wijkgebouw van 1,3 miljoen euro, onder het genot van een hapje en een drankje, bezichtigen. De reacties waren van iedereen hetzelfde: “Geweldig”, “prachtig”, “ontzettend mooi” en woorden van gelijke strekking.

Het gebouw bestaat uit drie bouwlagen: een volledig ondergrondse kelder, een, vanwege de geluidswal, halfondergrondse begane grondlaag en een verdieping. In de kelder is een grote zaal opgenomen van ruim 150m2 en een kleine zaal van 40m2. Deze ruimte is gericht op het gebruik als ‘jeugdhonk’ maar is ook geschikt voor ander gebruik. De jeugd heeft aan de inrichting veel gedaan.

De begane grond is voorzien van de entree, entreehal, een pantry en een grote zaal van ook 150m2. De begane grond is vooral gericht op ontvangst van bezoekers, zaalactiviteiten en ‘pauzefuncties’ als het nuttigen van een kopje koffie etc.

Op de verdieping zijn vier zalen van resp. 15, 45, 45 en 40m2. De twee zalen van 45m2 kunnen door het wegschuiven van een mobiele panelenwand worden samengevoegd tot één zaal. Fijn is dat het gebouw ook voorzien is van een lift. Het wijkgebouw biedt naast kerkelijke activiteiten, ook ruimte voor informatieavonden, thema-avonden, vrouwenochtenden, mannenontbijt, Bijbelkringen etc. Bovendien is de accommodatie ook te gebruiken door particulieren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie