Bezwaren gebiedsvisie rond kerk Hersteld Hervormde Gemeente

23 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Enkele jaren geleden legde de gemeente de grens van de nieuwbouwwijk Bijsteren een kleine honderd meter ten noorden van de Bijsterenseweg, parallel met diezelfde weg. Volgens de bewoners van de Bijsterenseweg dreigt de Bijsterenseweg door de nieuwe plannen ingesloten te worden: aan de noordzijde de nieuwbouw Bijsteren, aan de zuidzijde de kerk, aan de westzijde de nieuwe rondweg de Henslaere en aan de oostzijde wordt de Bijsterenseweg bij de Nijkerkerstraat afgesloten. Dat was reden voor genoemde bewoners om de gemeente per 20 juli vorig jaar te vragen voor de kerk en de omgeving Bijsterenseweg te komen met een integraal plan. In een brief van 15 oktober antwoordde de gemeente: ‘Wij zijn met u van mening dat het aanbeveling verdient om dit bouwproject in een breder perspectief te plaatsen.’ Maar volgens de bewoners van de Bijsterenseweg heeft men de kerk nu wel integraal meegenomen in de gebiedsvisie maar de directe omgeving van de Bijsterenseweg niet.

PUTTEN - De gemeente heeft een gebiedsvisie in concept klaar voor de omgeving Bijsterenseweg, waar de nieuwe kerk van de Hersteld Hervormde Gemeente (HHG) moet komen. Bewoners van de Bijsterenseweg zijn het daar niet mee eens, zo blijkt uit hun schriftelijke reactie.

door Tijs van den Brink

Ook steekt het de bewoners van de Bijsterenseweg, die helemaal op Putten georiënteerd zijn, dat ze in de toekomst eerst naar de Henslaere moeten, dan richting noorden tot de nieuwe rotonde bij de Stenenkamerseweg, dan weer omdraaien naar de Nijkerkerstraat, om dan richting Putten te rijden. Tot slot zijn de bewoners tegen een ontsluiting van de kerk via de Bijsterenseweg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie