Parkeren Jacob Catsstraat aangepakt

23 januari 2008 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Bewoners van de Jacob Catsstraat krijgen waarschijnlijk toestemming om parkeervakken aan te leggen in hun voortuinen. Dat is de conclusie uit een drukbezochte discussiebijeenkomst afgelopen woensdag in de raadszaal, onder leiding van wethouder Ard Kleijer, die overigens zelf ook in die straat woont. Het gaat om het gedeelte tussen de Garderenseweg en de Da Costastraat.

Ongewild was Kleijer een beetje in een rare situatie terechtgekomen. Toen wethouder Wien van den Brink een jaar geleden op verzoek van de bewoners een kijkje kwam nemen bij de parkeerproblemen, had hij Kleijer nog gesuggereerd dat hij wellicht even kon helpen bij het opstellen van een officiële brief aan de gemeente, met het verzoek iets aan het gebrek aan parkeerruimte te doen. Kleijer kon toen niet weten dat hij een paar maanden later Van den Brink als verkeerswethouder zou opvolgen, laat staan dat hij een jaar later als wethouder een vergadering met straatgenoten zou voorzitten. ,,Gelukkig krijg ik in april de sleutel van mijn nieuwe woning, dus ik heb geen persoonlijk belang meer bij de oplossing”, aldus Kleijer.

Als iedereen thuis is, is het een rommeltje in de Jacob Catsstraat. Er wordt aan beide kanten geparkeerd en daarvoor is de weg eigenlijk te smal. Daar komt nog eens bij dat er nogal wat busjes van de zaak bijzitten, die het zicht wegnemen.

In een voorbereidende notitie had de gemeente een aantal opties geïnventariseerd: de ombouw tot een woonerf, het versmallen van de trottoirs tot een halve meter, het aankopen van een strook van de voortuinen, het parkeren in de voortuinen, het creëren van parkeergelegenheid op het terrein achter café ‘t Trefpunt en de aankoop van een te koop staande woning, waarvan een deel van de tuin makkelijk als parkeerplaats zou kunnen worden ingericht. Maar die laatste optie viel tijdens de bijeenkomst gelijk af, doordat de bewoner van de bedoelde woning meldde dat zijn huis inmiddels verkocht.

Maar ook andere mogelijkheden bleken een voor een tot niet al te veel enthousiasme te leiden, behalve het toestaan van parkeren in de voortuinen. Uiteindelijk gaf een meerderheid aan hier wel voor te voelen. Ook wordt onderzocht of het mogelijk is om een aantal extra parkeerplaatsen aan te leggen in de groenstrook in de Da Costastraat

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie