Voetjes van de vloer in Putten

23 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Om 14.00 uur staat de vloer al stampvol met paren die willen indansen, alvorens de wedstrijd begint om 15.00 uur. Drie vakkundige juryleden zullen de paren dan gaan beoordelen en bepalen in welke finale ze mogen uitkomen. De organisatie is in handen van Janny Kriekaart en Gerard Hutteman uit Putten en Ton en Marijke van de Broek van de bevriende collega dansschool uit Ossendrecht. Ard Kleijer, de wethouder van sport van de gemeente Putten opent de wedstrijd officieel en licht in zijn verhaal duidelijk toe dat dansen op niveau wel degelijk een topsport is en soms ondergewaardeerd wordt. Hij zegt: ,,Wij zijn trots dat er uit het hele land, maar ook uit Duitsland en België, zoveel dansparen naar Putten zijn gekomen. De inschrijvingen zijn er elk jaar weer meer en de Veluwse Kampioenschappen is echt een jaarlijks terugkerende wedstrijd van allure geworden.”

Dansen op niveau is wel degelijk topsport PUTTEN – Onlangs werden voor de derde keer de Veluwse Kampioenschappen Stijldansen gehouden. Uit Duitsland, Nederland en België waren meer dan 80 dansparen naar Dansschool Kriekaart in Putten afgereisd. De spanningen liepen soms hoog op, maar de sfeer was gezellig en de sportiviteit groot.

Ondertussen is het de hoogste tijd voor de voorrondes Ballroom van de beginners- tot en met hoofdklasse. Dansstudio B uit Voorthuizen is met 8 paren goed vertegenwoordigd. Mariska en Leon Ros komen voor het eerst uit in de sportklasse Ballroom: ,,Wij zijn enorm nerveus, maar ook nieuwsgierig naar wat we er vandaag van terecht brengen. Er is veel goede concurrentie die al veel langer in deze klasse danst”, vertelt Mariska. Ook Jorian en Feraya de Jonge zijn gespannen. Zij moeten het opnemen tegen enkele kinderparen van Dansschool Kriekaart en geduchte concurrenten uit Duitsland. Jorian vertelt: ,,De laatste 3 wedstrijden doen er steeds meer Duitse paren mee. Van het Duitse paar in onze klasse hebben we nog niet kunnen winnen, maar dat gaat misschien nog wel een keertje lukken.”

Voor Corné Bloemendal en Connelie van Voorthuizen is het misschien hun laatste wedstrijd. Connelie vertelt waarom: ,,Corné werkt sinds kort voor zichzelf als vrachtwagenchauffeur. Hij is vaak onderweg en te weinig vrij om genoeg te kunnen trainen. Wij vinden het allebei erg jammer, maar ja, er is weinig aan te doen. Vandaag maken we er tenminste nog wel een mooie dag van.”

Aan het eind van de dag wacht men vol spanning de uitslag en prijsuitreiking af. ,,Het was een hele mooie en gezellige wedstrijd. Op tweede paasdag gaan we er in Ossendrecht net zo’n prachtige dag van maken tijdens de strijd om de Brabantcup”, vertelt Janny Kriekaart trots.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie