Meer dan alleen stoppen met roken

23 januari 2008 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Deze maand nemen veel rokers zich voor te stoppen. Maar velen vrezen een voorland van gemis en humeurigheid, om nog maar te zwijgen van het gevecht tussen wilskracht en lichamelijke zowel als geestelijke verslaving. De kuur ‘Van Verslaafd naar Vrije Vogel’ biedt uitkomst voor zowel mensen die (vrijwel) ‘alles al geprobeerd hebben’ en de moed (bijna) hebben opgegeven als rokers die voor het eerst willen stoppen.

(Rook)verslavings- en auriculo therapeute Lennie Dekker, die een praktijk heeft in Putten: “Er zijn veel misvattingen over de nicotineverslaving en ook over het afkicken daarvan. Ten eerste is het nog veelal onbekend, ook bij artsen en zelfs bij andere rookverslavingshulpverleners, dat de verslaving soms diep in het onderbewuste vast kan zitten. De geestelijke verslaving is het grootste probleem. Juist vanwege die mentale afhankelijkheid vallen mensen vaak terug. Dan is een diepgaand veranderingsproces nodig, om inzicht te krijgen in de oorzaak van de behoefte. Na deze bewustwording wordt er dan via snelle en effectieve technieken gewerkt aan de loskoppeling, waarna de roker echt en definitief is bevrijd. Er worden daarbij nieuwe gevoelens en gedachten ingetraind, zodat men een ‘vrije blije niet-roker’ wordt, en géén gestopte roker. Wilskracht wordt niet ingezet! De lichamelijke verschijnselen worden direct geblokkeerd via auriculotherapie, het plaatsen van vier puntjes bij het oor. Eet- en snoepaanvallen worden geremd, om overwicht tegen te gaan. Tevens is er een ‘goed humeur puntje’ dat rust geeft.”

De kuur wordt steeds verder uitgebreid en verdiept. ,,Er is een groep artsen en neurologen die voortdurend nieuwe technieken ontwikkelen. Zo is het nu mogelijk via een snelle test middels polsdiagnostiek te meten welke emotionele valkuilen een roker tijdens de kuur kan verwachten. De energievelden die dan reageren zijn gekoppeld aan emoties, zoals verdriet, boosheid of angst. Desgewenst kan de cursist dan extra ondersteund worden door druppels die rust geven, ook deze worden eerst getest op geschiktheid.

Bovendien werken we samen met diverse Puttense therapeuten, die blokkades kunnen opsporen en opheffen. Zo wordt stoppen met roken onderdeel van een groter veranderingsproces. Wie de kuur doet zoals geadviseerd wordt, valt zelden terug, maar àls het gebeurt, is er extra hulp. Voor rokers die het moeilijk kunnen loslaten, is er een interne kuur, vier dagen continu hulp van twee therapeuten. De eerste drie dagen mag er nog wat gerookt worden, daarna stopt men in een mooie omgeving”. De kuur onderscheidt zich van andere methoden door de intensieve begeleiding. Niet-geslaagden van Brevoord, Speek en Make it Easy krijgen korting.

In Putten is er een avond op 31 januari, een rokersclinic is gepland op 8 maart. Informatie en aanmelden via tel. 491726 of 06-28865212, www.verslaafdofvrijevogel.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie