Bosbad blijft op zondagochtend dicht

23 januari 2008 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Het Bosbad blijft in ieder geval dit jaar op zondagochtend gewoon dicht. Dat zegt Bosbadvoorzitter en interimmanager Jim van der Lee, in reactie op het raadsbesluit om de openstelling voortaan aan het Bosbadbestuur over te laten.

Het besluit is bedoeld om extra inkomen voor het bad te verwerven, door het ook op zondagochtend open te stellen, maar volgens Van der Lee zou dat niets opleveren. ,,Ik heb bij herhaling gezegd dat verruiming van de openingstijden alleen maar leidt tot het spreiden van het aantal bezoekers over de hele dag. Er komen misschien wat meer bezoekers, maar daar staan ook extra lasten tegenover. Al met al levert het nauwelijks of niks op”, zegt Van der Lee, die het als Bosbadvoorzitter op dit punt voor het zeggen heeft.

,,Complete onzin”, zegt Lugo Schoonman, manager bij een zwembad in Twello, dat volgens fractievoorzitter Henri Luitjes van PvdA/GroenLinks op veel punten te vergelijken is met het Puttense zwembad. In zijn betoog in de raad verwees hij naar de ervaringen in Twello.

Sinds 1992 is het zwembad daar de hele dag open. In de ochtend komen er vijf- tot zeshonderd bezoekers, in de middag honderdvijftig tot tweehonderd. ,,De zondagochtend is het best bezochte dagdeel”, zegt Schoonman. ,,De middag is er voor bezoek aan opa en oma, dan willen de mensen niet zwemmen.”

Op zondagochtend is het bad alleen toegankelijk voor ouders met kinderen. ,,Voor jongeren is het bad dan dicht. Dat is helemaal niet erg, want die willen op zondagochtend vaak uitslapen.”

Van der Lee wil het al dan niet openstellen van het Bosbad overlaten aan het nieuw te vormen bestuur, dat volgens hem wellicht makkelijker geformeerd kan worden nu de exploitatiesubsidie voor het Bosbad is verruimd. Dat gebeurde in dezelfde raadsvergadering. ,,Het is niet aan mij om in een dergelijke principiële discussie een knoop door te hakken”, aldus van der Lee.

Henri Luitjes, die het amendement over de openstelling op de zondag met kunst- en vliegwerk door de raad loodste, heeft er alle begrip voor dat Van der Lee de openingstijden nog niet wil verruimen. ,,Dat is logisch, het Bosbad zit middenin een verbouwing. Maar als die voorbij is en Van der Lee de exploitatie rond moet zien te krijgen, moeten hij en wethouder Kleijer maar eens in Twello gaan kijken.”

u 41 Jaar geleden speelde de kwestie ook al. Zie pagina 7.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie