Inloopspreekuur voor ouderen

12 november 2008 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - Maatschappelijke Dienstverlening Veluwe en Stichting Welzijn Ouderen Putten hebben al jaren goed contact met elkaar. Er is een goede onderlinge samenwerking en er is regelmatig overleg tussen beide dienstverlenende organisaties, die elkaar goed op de hoogte houden van plaatselijke en organisatorische ontwikkelingen. Een nieuwe ontwikkeling is in september van start gegaan. Er is een wekelijks spreekuur van de Maatschappelijke Dienstverlening in het leven geroepen in het gebouw van Stichting Welzijn Ouderen Putten aan de Harderwijkerstraat.

Samenwerking tussen MDV en SWOP

door Joke van Westing

Angela Muis van Maatschappelijke Dienstverlening en Lisanne van den Hee van Stichting Welzijn Ouderen Putten vertellen samen hoe de samenwerking tot stand is gekomen en hoe ze dit in de toekomst graag verder zouden willen uitbouwen. ,,Op diverse plekken zijn er posters opgehangen om bekendheid te geven aan dit inloopspreekuur, maar het loopt nog niet storm”, vertelt Angela Muis. ,,Er zijn steeds meer ouderen, niet alleen in Putten, maar in heel Nederland is dat een gegeven. We hebben als Maatschappelijke Dienstverlening onze krachten gebundeld door in het gebouw van de SWOP te gaan zitten, waar veel ouderen komen. De weg om ons te vinden is dan wat makkelijker en het is laagdrempelig.”

Putten telde op 1 januari van dit jaar 23.183 inwoners, waarvan 6.689 vijfenvijftig plussers. Dat zijn er bijna honderd meer dan het jaar ervoor. Het inloopspreekuur is iedere donderdag van 15.30 uur – 16.30 uur en de oudere kan er voor allerlei soorten problemen terecht. Het spreekuur zal gedaan worden in de persoon van Angela Muis of Eduard Mollema, beiden maatschappelijk werker in Putten. Er kan hulp verleend worden op tal van psychosociale problemen, te denken valt aan relatieproblemen of problemen op het gebied van het verlies van een dierbare. Ook assertiviteitsproblemen en eenzaamheid komen veelvuldig voor. ,,Het is heel fijn dat we elkaar als organisatie hebben leren kennen en dat we elkaar kunnen aanvullen. We willen elkaar niet beconcurreren en elkaar niet in de weg zitten”, vertelt Lisanne van den Hee. ,,Het kan bijvoorbeeld zijn dat de Maatschappelijke Dienstverlening begeleidingsgesprekken met een oudere doet en dat wij daarin aanvullen.” Over een half jaar zal er bekeken worden of het inloopspreekuur bij de SWOP zal blijven.

In Putten maken ongeveer duizend ouderen gebruik van de diensten van de SWOP. ,,Het is heel mooi dat wij als ouderenadviseur een stukje hulpvraagverduidelijking, belangenbehartiging en een stukje bemiddeling kunnen geven”, aldus Lisanne van den Hee.

Meer informatie over de Maatschappelijke Dienstverlening: www.mdveluwe.nl. Meer informatie over het inloopspreekuur: 0900-2300230 of bij de SWOP, telefoonnummer 0341-357078. De SWOP heeft sinds kort een eigen website www.swoputten.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie