‘De Pastorye’ en ‘Kerckepad’

12 november 2008 om 00:00 Nieuws

PUTTEN - ‘De Pastorye.’ Dat wordt de naam van het appartementencomplex aan de Engweg naast Elim. En ‘Kerckepad’ wordt de naam van het appartementencomplex achter Elim, aan het Kerkwegje. Gijsbert van den Brink, werkzaam bij Elim als technisch medewerker, en ’s zondags een van de kosters van de Nieuwe Kerk, bedacht de namen.

Nieuwe namen appartementen Elim bekend

door Tijs van den Brink

Bewoners en personeel van Elim mochten namen indienen voor beide complexen. Totaal bleken er elf inzendingen te zijn met zeventien namen. De namen die de complexen voortaan zullen dragen zijn beide bedacht door Gijsbert van den Brink.

Van den Brink licht zijn keuze toe: ,,‘De Pastorye’, staat op de plaats waar vroeger de pastorie naast de Nieuwe Kerk stond. In die pastorie hebben achtereenvolgens gewoond de predikanten Van Sliedregt, Abma, Lam, Vos, Gooijer, De Knegt, Ten Klooster en Kruijmer. Die naam past goed bij een complex op de plaats van de pastorie. ‘Kerckepad’ staat aan het Kerkwegje, tegen de Nieuwe Kerk aan. Op het terrein van Elim, nabij de molen, is nog een klein stukje kerkpad van vroeger zichtbaar, in het verlengde van het huidige Huinerkerkpad. Ik heb bewust gekozen voor oud-Hollandse namen, omdat vergelijkbare andere gebouwen die ook kregen, zoals Raedhuisstaete, Kellenaer en Puttensteyn.”

De technisch medewerker van Elim heeft nóg een reden waarom hij het leuk vindt dat de door hem ingediende namen gekozen werden: “Mijn opa, ook Gijsbert van den Brink (1907 - 1995), van de Veldwijkweg, was in 1957 een van de 12 oprichters van Elim. Het gebouw moest toen ook een naam krijgen. Mijn opa stelde ‘Elim’ voor. Toen werd ook de naam overgenomen die Gijsbert van den Brink voorstelde.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie